30 GODINA SAMOSTALNOSTI – Prva svečana konferencija

30 godina tranzicije – ključni hrvatski uspjesi
30 godina samostalnosti

Povodom 30 godina samostalnosti Republike Hrvatske nakladnička kuća Hanza Media organizira niz događanja kako bi se na što prikladniji način proslavila neovisnost hrvatske države. Iz tog razloga, prvi u nizu navedenih događanja je konferencija "Ključni hrvatski uspjesi" koja će se održati 28. lipnja 2021. u Hotelu Westin Zagreb, u Kristalnoj dvorani, s početkom od 10 sati.

Iako je Hrvatska kao samostalna država priznata od niza važnih zemalja tek početkom 1992. godine, najave tih priznanja stigle su već krajem 1991. godine. Uz to, temelji Hrvatske postavljeni su 1991. kroz Domovinski rat te je Hrvatska počela uživati samostalnost kroz cijeli niz povijesnih odluka. Ovogodišnja jubilarna obljetnica osamostaljenja, prilika je da se u kratkoj šetnji podsjetimo na tri desetljeća hrvatskoga gospodarstva, a na kraju ćemo u raspravi dati uvid o Hrvatskoj danas i budućoj perspektivi.

Uvodne govore održat će premijer Andrej Plenković i Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista dok će uvodno izlaganje u panel-raspravu održati Velimir Šonje, glavni urednik portala Ekonomski lab.

Nakon izlaganja održat će se panel-rasprava na temu "Što je to što je uistinu bilo važno?" na kojoj će sudjelovati dr. sc. Zdravko Marić, ministar financija, dr. sc. Boris Vujčić, guverner HNB-a, Božo Prka i Slavko Linić. Moderator panel-rasprave je Gojko Drljača, kolumnist Jutarnjeg lista.

Partneri ovog projekta su: HŽ infrastruktura, Hrvatska gospodarska komora, INA, Končar, Podravka, PPD, Privredna banka Zagreb i Barcaffe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 16:16