7 razloga za zimski odmor u Sloveniji

Kada na nebu zaplešu pahulje i stvore prekrasnu zimsku sliku prirode, vrijeme je za veselje na snijegu. Osim dobro održavanih skijališta, u Sloveniji vas očekuju i mnoge druge zimske aktivnosti. Zakoračite u svijet nezaboravnih doživljaja na snijegu.

Slovenija

 Iztok Medja

Kratke udaljenosti, puno doživljaja, skijališta prikladna za obitelji

Čar skijanja u Sloveniji je u tome da udaljenost između skijališta nije velika, pa možete tijekom kratkog odmora otkriti i doživjeti nekoliko skijališta. Svugdje ćete naći uređene skijaške staze pogodne kako za početnike, tako i za iskusne skijaše. Skijališta su doduše relativno mala, ali imaju bogatu ponudu, pa su upravo stoga odličan izbor za obitelji.

Jedna skijaška karta »Ski Pass Slovenija« – nekoliko skijališta

Ako vam je teško odabrati samo jedno skijalište ili jednostavno želite skijati na što više slovenskih skijališta, onda je kupnja jedne skijaške karte pravi izbor. Možete birati između obiteljske i individualne karte, sezonske karte ili samo nekoliko dnevnih, a njima možete skijati na svim većim slovenskim skijalištima.

Zabava u snijegu – sa ili bez skija

Čak i ako ne skijate, zimi vam u Sloveniji neće biti dosadno. Spustite se sanjkama niz uređene skijaške strmine – danju ili noću. Posebnu čar ima istraživanje snježnog krajolika zimskom planinarskom obućom ili obućom za snijeg. Na svoj račun dolaze i oni koji na snijegu traže nešto više adrenalina.

Nezaboravno iskustvo na skijama za trčanje

Na brojnim mjestima diljem Slovenije naići ćete na dobro održavane staze za skijaško trčanje. Užitak na snijegu sa skijama za trčanje pronaći će svatko - kako pravi zanesenjaci za skijaško trčanje, tako i početnici. Ako se tek počinjete baviti ovim sportom, na raspolaganju stoje i škole skijaškog trčanja. Među najpopularnijim destinacijama za skijaško trčanje u Sloveniji su Jezersko, Pokljuka, Planica i druge. I ljubitelji ovog sporta imaju mogućnost jedne zajedničke karte kojom možete isprobati nekoliko staza za trčanje.

image

Slovenija

Jošt Gantar

Nema izgovora!

Nemate odgovarajuću skijašku opremu ili dovoljno skijaških vještina? Ne brinite, ne trebate se odreći užitaka na snijegu. Većina slovenskih skijališta ima servise za skije i nudi unajmljivanje skijaške i druge opreme za uživanje na snijegu. Za prve korake u snijegu na raspolaganju vam stoje i škole skijanja. Možete se pridružiti skijaškim tečajevima ili odabrati individualne satove uz iskusne instruktore skijanja i daskanja. Djeca će svoje zavoje vježbati na prilagođenim poligonima.

Nakon aktivnog iskustva, dobro dođe dobra hrana

Mi Slovenci volimo reći kako prazna vreća ne stoji uspravno, pa ćete na skijanju sigurno naći nešto za jelo. Na skijalištima nikako neće nedostajati ugostiteljska ponuda i apres-ski zabave, a u blizini se nalaze i brojne lokalne gostionice i restorani s autentičnom slovenskom hranom.

Opustite svoje mišiće

Nakon završetka zimskih aktivnosti, svoje tijelo možete počastiti termama i wellness centrima koji su nadohvat ruke i na ovaj se način pripremiti na novi skijaški dan. Brojni skijaški hoteli mogu se pohvaliti svojim spa i wellness centrima. Inače, možete otići do najbližih toplica koje su obično udaljene najviše sat vremena vožnje.

Popularna slovenska skijališta: Kranjska Gora, Rogla, Mariborsko Pohorje, Golte, Kope, Soriška Planina, Vogel, Krvavec i druga. Više informacija potražite na internetskoj stranici www.slovenia.info.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:33