Američka drama u ulozi kritičara društva

© 2021 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.

 James Washington/James Washington/the Cw

Tijekom prošlog stoljeća nestalo je 4400 ljudi iz marginaliziranih skupina američkog društva. Iste noći 2021. svi se ponovno pojavljuju, a da nisu ostarjeli ni dana. Povezuje ih još nešto – nitko od njih ne sjeća se ni kako su nestali niti gdje su bili. Dok se američka vlada utrkuje s vremenom kako bi što prije analizirala potencijalnu prijetnju, dio nestalih razvija čudne sposobnosti i pokušava se uhvatiti u koštac s misterijom onoga kroz što su prošli i zašto su se ponovno pojavili.

image

© 2021 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.

Sandy Morris/Sandy Morris/the Cw

Početak je ovo američke drame pod nazivom "4400", ispričane iz afroameričke perspektive. Kako kaže producentica Ariana Jackson, serija se bavi nesposobnošću Sjedinjenih Američkih Država da se obračuna s problemom bjelačke nadmoći, koji je proteklih nekoliko godina goruća tema američke svakodnevice.

Iako je "4400" inspirirana originalnom znanstveno-fantastičnom dramom iz 2001., producentice i spisateljice Ariana Jackson i Sunil Nayar upozorile su da ovim scenarijem donose potpuno novi sadržaj zbog modernih elemenata koje su unijele u priču.

image

© 2021 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.

Adrian S. Burrows Sr./Adrian S. Burrows Sr./the Cw

Nova znanstveno-fantastična serija, koja se od 30. lipnja prikazuje na FOX kanalu četvrtkom u 22 sata, ima istu osnovnu premisu kao i originalna serija koja je trajala od 2004. do 2007. godine. Osvježenje nam dolazi u obliku afroameričke perspektive i prikazu društvenih problema američkog društva u 2021. godini.

image

© 2021 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.

James Washington/James Washington/the Cw

"Odajem priznanje onima koji su stvorili originalnu seriju jer je to tako nevjerojatna, prekrasna premisa", objasnila je Jackson za Entertainment Weekly. Dodala je i kako je bilo vrlo uzbudljivo staviti ovu priču u 2021. godinu, koju smatra važnim vremenom u povijesti američke nacije – vremenom u kojem se vidi mnogo pukotina njihovog društva, u onome što su izgradili, ali i kako su ih te situacije dovele do onoga gdje su kao društvo sada, izjavila je Jackson.

Jedna od svrha umjetnosti može biti i društvena kritika te ukazivanje na promjene koje su prijeko potrebne, čak i u naprednoj 2021. godini.

Seriju "4400" pratite od 30. lipnja na FOX kanalu, četvrtkom u 22 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:36