Okus o kojem se priča

aRoma gelato osvaja Hrvatsku: Svi su ludi za ‘bezgrešnim‘ užitkom vrhunskog okusa

aRoma gelato

 /Mateja J.potocnik

Približava se ljeto u punom zamahu, što za brojne Hrvate i još brojnije posjetitelje naše zemlje znači odmor od svakodnevnih obaveza, opuštanje i uživanje u pravim ljetnim zadovoljstvima: suncu, moru i – sladoledu. Ove sezone, užitak u sladoledu dobit će sasvim novu dimenziju, jer diljem hrvatske obale otvaraju se vrata aRoma gelato boutique trgovina.

Ovaj ekskluzivni brend, sinonim za potpuno prirodni, artizanski gelato tako postaje dostupan na sve većem broju mjesta, na kojima se od sada može uživati u vrhunskom sladoledu, prvom izboru brojnih gastro-znalaca, gurmana i zaljubljenika u slatku osvježavajuću deliciju.

Nazvati aRoma gelato sladoledom, međutim, nije potpuno ispravno, jer on je više od toga. Po čemu se to ovaj gelato razlikuje od uobičajene ponude na hrvatskoj obali? Ne samo po manjem udjelu šećera, zbog kojeg aRoma gelato ima svega 1/3 kalorija sadržanih u kuglici drugog sladoleda, već i zbog činjenice da su gotovo svi okusi napravljeni bez glutena, a mnoge opcije su veganske i time pogodne i za osobe koje ne podnose laktozu.

image

aRoma gelato

/Mateja J.potocnik

No, no što se primijeti već "na prvi liz" jest puno intenzivniji okus, koji svoju kvalitetu zahvaljuje drugačijoj tehnici izrade, ali i vrhunskim sastojcima korištenima u proizvodnji.

- Proizvodnji pristupamo s velikom pažnjom i u cijeli se proces ulaže veliki trud. Pomno se biraju najbolji sastojci iz raznih dijelova svijeta. Ručno ubrani lješnjaci dolaze iz regije Piemonte, vanilija s Madagascara, a rijetki pistacchio iz Bronte. Krave koje daju mlijeko za izradu ovog osvježavajućeg specijaliteta nalaze se na slobodnoj ispaši, a koristi se i pravi mascarpone. Svi sastojci od kojih se stvara ovaj gelato vrhunske su kvalitete. Dodatno, ne prerađuju se u industrijskim postrojenjima, već se od njih ručno stvara "slatki užitak" u u malim količinama. To garantira svježinu i kvalitetu svake porcije ovog gelata. Dodatno, svaka Piccolo porcija aROMA gelata iznosi minimalno 100 grama, a s obzirom na to da je gelato proizveden bez dodavanja zraka, rezultat je neodoljivo kremasto osvježenje nenadmašnog okusa, objašnjava Primož Ogrizek, vizionar koji je prema izvornoj talijanskoj recepturi osmislio aRoma, gelato experience.

image

aRoma gelato

/Aroma

Važno je istaknuti kako se u proizvodnom procesu ne koriste aditivi, umjetni zaslađivači niti gluten, već isključivo prirodni sastojci od kojih se ručno radi dnevno svježi gelato.

aRoma gelato je vodeći brend u ovoj djelatnosti na području Hrvatske i regije. U ovoj se prvoklasnoj slastici, za sada, može guštati u Dubrovniku, Hvaru, Starigradu, Splitu, Lovranu, Puli (na Verudeli i kraj Foruma), Vrsaru, Novigradu, Opatiji, Zadru i resortu Stella Maris kod Umaga, a uskoro se otvaraju i novi butici na obali - u gradu Krku, Senju, Umagu... Plan je u idućih nekoliko godina otvoriti specijalizirane gelato salone na stotinjak lokacija diljem zemlje.

image

aRoma gelato

/Mateja J.potocnik

- U svim mjestima gdje je prisutan, za aRoma gelatom vlada ogroman interes. Potvrđuje to i dosadašnje iskustvo, primjerice na otoku Hvaru, gdje je aRoma boutique postao samostalna turistička atrakcija, a kušanje sladoleda jedinstveni gastronomski doživljaj na kojeg turisti čekaju u redovima dužim od stotinu metara. Cilj nam je stoga učiniti ovaj izvanredni sladoled što dostupnijim i našim građanima kao i brojnim posjetiteljima naše zemlje, dodaje Hrvoje Tretinjak, predsjednik Uprave tvrtke aRoma Global.

Posebno iskustvo koje donosi aROMA ne staje samo na okusu, već uključuje i ambijent u kojem se gelato poslužuje, stoga aRoma gelato boutique predstavlja puni doživljaj Italije na našoj obali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 16:40