Beauty. Trendovi. Iz Koreje. Mul-gwang.

Zašto je korejska kozmetika i dalje toliko pupularna i što je novo u NITUI konceptu ljepote

promo 

 Karmen Kroflin/

Kada smo u potrazi za novim nadolazećim trendovima novitete crpimo iz Koreje i od korejskih žena. Koreja nam je dala BB kreme, sheet maske, flastere za prištiće i sveprisutnu Cicu (centella asatica). U Europi najveći uvoznik K-Beauty-ja je Francuska sa preko 35 % udjela a slijedi ju Velika Britanija i Njemačka.

Razlog zašto korejsku kozmetiku tako visoko cijenimo kada je u pitanju ljepota je taj što korejke imaju besprijekornu kožu. Njihov ten izgleda kao da je fotošopiran sa stručnom preciznošću i bez šminke. Zapravo Korejke su velike obožavateljice “šminke bez šminke”.

Pa što nam je novo na policama i koji su to proizvodi na koje se korejske žene oslanjaju za taj zdravi sjaj, ili kako ga one zovu, mul-gwang? Insajderske informacije već nekoliko godina ima NITUI koncept koji multitaskira i slaže rutine Mizona, XYCOS-a, The Skin House-a te Beauste.

1. Koristite flastere za prištiće ili hot spot kod problematične kože

U Koreji svi tinejdžeri koriste flastere za prištiće i za fleke od prištića. Oni su apsolutno genijalni! Mogu se nostiti samo navečer i noću dok spavate a možete ih nositi i kroz dan. Uz te popularne Mizonove flastere preporučamo i esenciju za brzi i efektivan tretman problematične kože! „Spot“ tretman za prištiće, komedone, mrlje i mitesere koji se preporučuje kao zadnji korak njege za problematičnu kožu prije spavanja. Prištić će nestati dok spavate ili se znatno smanjiti. Glavni sastojici su kalaminski prah, salicilna kiselina te crni sljez.

image

promo

Karmen Kroflin/

Mizon GOOD BYE BLEMISH CLEAR PATCH 44kom, flasteri za prištiće, 52,00 kn

THE SKIN HOUSE DR. CLEAR MAGIC POWDER SPOT 30ml, 149,00 kn

2. Napravite čišćenje i toniranje prije nanošenja hidratacije i šminke

Čišćenje je kamen temeljac boljeg i odličnog tena. Čišćenje je važno jer višak masnoće, prljavštine i bakterija na vašoj koži mogu dovesti do preranog starenja, tamnih mrlja i akni. Bez čiste baze ni šminka neće izgledati dobro. A nakon čišćenja tonik ili esencija čine tu razliku vidljivu kroz par dana na vašem licu! Tonik pomaže pripremiti lice za ostatak rutine njege kože i vraća pH ravnotežu, vidljivo smanjuje pore i održava vašu kožu osvježenom i hidratiziranom.

image

promo

Karmen Kroflin/

3. “[Mul-gwang] je zapravo pravilna hidratacija!”

Korištenje ampula, sheet maski i nanošenje više slojeva hidratacije pomoći će vam da postignete onaj blistavi sjaj. Dva do tri puta tjedno napravite piling i ukolnite slojeve mrtvih stanica kože s lica. Kako bi dobili maksimalan efekt slobodno kombinirajte i više različitih seruma ili ih mijenjajte sezonski.

4. Uložite u opsežniju rutinu njege kože

Možda zvuči zastrašujuće i može se činiti pomalo skupim, ali vrijedi uložiti i vrijeme i novac! Slojevitost nanošenja proizvoda je po mišljenju NITUI savjetnika najveća promjena. Većina ljudi jednostavno se drži sredstva za pranje lica i hidratantne kreme. Međutim nemojte zanemariti važnost koraka kao što su maskice, toniranje, esencija i paketi za spavanje. Tu nama odlično pomaže upotpuniti rutinu naš brend BEAUSTA (od 22 do 30 kn paketić).

image

promo

Karmen Kroflin/

5. Koristite proizvod s ekstraktom puža

Birajte proizvod s visokom postotkom puževog ekstrakta jer čini nevjerojatan posao rješavanja problematičnih dijelova kože a istovremeno je iznimno hidratantan. Proteini u puževoj sluzi daju anti age benefite te poboljšavaju oštećenja od sunca. Puževa sluz neće potpuno zagladiti duboke linije i bore ali će poboljšati teksturu i elastičnost kože.

image

promo

Karmen Kroflin/

THE SKIN HOUSE VITA SNAIL FIRST ESSENCE 150ml, 141,90 kn

Sadrži 95% filtrata puževe sluzi. Osvježiti će izgled kože i

nahraniti je. Učinkovito priprema kožu za sljedeći korak u vašoj rutini.

THE SKIN HOUSE VITA SNAIL CREAM 50ml, 129,00 kn

Ova puževa krema poboljšava elastičnost kože i održava kožu

hidratiziranom. Sadrži filtrat puževe sekrecije, hidrolizirani kolagen,

ekstrakt centella asiatica, adenozin i ekstrakt citrusa. Neguje i

učvršćuje kožu. Ovi sastojci dati će vašoj koži prirodni sjaj te željeni

„glow“ efekt. Blagodatno djeluje na problematična područja kože.

Tekstura je sluzava i sadrži granulice vitamina E&C.

6. Kako odabrati najbolju korejsku kremu za lice?

Korejske kreme za lice zadovoljavaju različite potrebe i zahtjeve kože. Kako biste odabrali pravu kremu za lice uzmite u obzir dvije stvari naravno i uz cijenu kreme.

Prva stvar na koju treba obratiti pozornost pri kupnji bilo koje kreme za lice je je li formulirana tako da odgovara vašem tipu kože. Odaberite proizvode koji su stvoreni za vaš tip kože. Većina korejske kozmetika sadrži ektrakte raznih biljaka i trava – ako imate određene alergije provjerite sastav kreme koju namjeravate kupiti. I kreme kao i serum možete kombinirati ili mijenjati sezonski.

image

promo

Karmen Kroflin/

Novo na tržištu u Hrvatskoj je Mizonova Orga Real krema koja blagonaklono djeluje i na osjetljivu kožu a u što se uvjerila i Neda Parmać (Feminnemka i Gelato Sisters-ica). “K beauty iznova pokazuje da možete kreirati proizvode koje vole i dermatolozi i ljubitelji prirodne kozmetike a da su istovremeno luksuzni i elegantni.”

Krema za jačanje prirodne barijere kože obogaćena je vodom zelenog čaja, hranjivim shea maslacem i trostrukom hijaluronskom kiselinom. Sadrži 21% organskih sastojaka a 99 % sastojka je prirodnog porijekla. Intenzivno njeguje kožu, otklanja zatezanje i suhoću, održava hidro-lipidnu ravnotežu te sprječava dehidraciju. Podržava čvrstoću i elastičnost kože i sprječava starenje kože. Proizvod kombinira svojstva tonika, seruma i kreme. Iako je bogate teksture brzo se upija i ne ostavlja masni film. Bez 20 vrsta štetnih sastojaka, mineralnih ulja, umjetnih bojila i mirisa.

Cijena kreme je 199,00 kn.

K-beauty pokazuje da svatko može postići zdravu kožu. To je filozofija i način življenja: polako, sa strpljenjem i poštovanjem kako priroda uči. Uzima najbolje iz prirode s botaničkim ekstraktima i fermentiranim sastojcima koji stvaraju enzime koji se razgrađuju u nove i učinkovite tvari.

Svi spomenuti proizvodi i brandovi mogu se pronaći na policama Intersparovih beauty kutaka u: Zagrebu i okolici (City Centar West, Garden Mall, Arena Centar, City Centar East Velika Gorica), Rijeci (Krnjevo, Tower) i Splitu. Beaustu i Mizonove maskice naći ćete u svim Intersparovim hypermarketima, u većim ljekarnama te na policama odabranih prodavaonica BIPE (Beausta njega).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:43