U tijeku su prijave za Akademiju Raise the Bar

Besplatna edukacija za konobare, bariste i barmene

Akademija Raise the Bar
 Coca Cola HBC Hrvatska

Prijave za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program za konobare, bariste i barmene otvorene su do 15. rujna. Za sudjelovanje se mogu prijaviti svi s najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu, neovisno o obrazovanju i radnom statusu. Svi zainteresirani za sudjelovanje u programu trebaju ispuniti obrazac na internetskoj stranici raisethebar.hr/akademija.

Među pristiglim prijavama stručni tim Coca-Cole i članovi tima Raise the Bar odabrat će kandidate koji će ući u uži izbor. Nakon toga slijedi razgovor s kandidatima, a odabrani polaznici će od 18. listopada do 10. prosinca u sklopu teorijske i praktične nastave naučiti najsuvremenije tehnike i trendove u ugostiteljstvu od vrhunskih stručnjaka koje okuplja projekt Raise the Bar.

image
Andrej Čapka
Coca Cola HBC Hrvatska

„Uz sve izazove s kojima se ugostiteljski i turistički sektor suočio tijekom proteklih godinu i pol dana, nedostatak kvalitetne i educirane radne snage još je više došao do izražaja. Od 2019. godine naš besplatni obrazovni program uspješno je završilo 26 konobara, barista i barmena i ponosni smo što će Coca-Cola HBC Hrvatska četvrtim ciklusom Akademije nastaviti doprinositi rješenju ovog dugogodišnjeg problema hrvatskog HoReCa sektora“, izjavio je Filip Verbanac, direktor Odjela za jaka alkoholna pića, kavu i ugostiteljstvo Coca-Cole HBC Hrvatska i idejni začetnik projekta Raise the Bar.

image
Ivan Jug
Coca Cola HBC Hrvatska

Teorijski dio nastave održava se u obrazovnome centru Coca-Cole HBC Hrvatska u Zagrebu, a praktični dio u restoranima i barovima širom Hrvatske. Centar je opremljen suvremenom opremom te potrebnim pomagalima i sastojcima za izvođenje nastave i rad u simuliranim stvarnim uvjetima.

Program Akademije, izrađen u suradnji s European Bartender School, obuhvaća barski menadžment, povijest, klasifikacija, proizvodnju i kušanje kategorije jakih alkoholnih pića, likera, piva, vina, kave i kavnih napitaka. Polaznici će naučiti izraditi vlastite sirupe, likere i shrubove, a upoznat će recepte za čak 88 koktela te brojne druge vještine i znanja nužne za rad u ugostiteljstvu.

Stručnjacima Coca-Cole HBC Hrvatska kao predavači će se i ove godine pridružiti vrhunski stručnjaci iz područja miksologije i jakih alkoholnih pića, vina, kave, piva i barskog menadžmenta. Među njima su Andrej Čapka, direktor i vlasnik Zmajske pivovare, Ivan Jug, somelijerski prvak Hrvatske, suvlasnik i voditelj restorana Noel te Andrea Klemenčić, menadžerica u hotelijerstvu u odjelima za gastronomiju i restoraterstvo.

Sve detalje o programu i predavačima Akademije Raise the Bar možete saznati na raisethebar.hr, a novosti pratite na Facebook i Instagram profilima projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2021 11:00