Jer pčele su važne

Biraju se najbolji likovni radovi o gigaBEEtnim pčelama

Pčele su mala, ali fantastična bića koja su zbog oprašivanja biljaka iznimno važne za funkcioniranje našeg ekosustava.

promo

 Dječji vrtić Čigra/

Međutim, pčele sve više gube svoja prirodna staništa i postaju ugrožene, ponajviše zbog aktivnosti ljudi. Tu problematiku prepoznali su A1 Hrvatska i Go2Digital te pokrenuli projekt GigaBEEtno za spas solitarnih pčela, jednih od najvećih prirodnih oprašivača.

U sklopu projekta izgrađena su tri velika hotela za pčele koja se nalaze u Zagrebu – u Botaničkom vrtu, Vrtnom putu ispred zgrade A1 Hrvatska te na HALA Zagreb između dva Go2Digital zaslona. No, projekt ne staje tu! Kako bi se i oni najmlađi mogli uključiti u ovaj gigaBEEtan projekt, pokrenut je nagradni natječaj pod imenom „Ovo je gigaBEETna pčela!“.

image

promo

Dječji vrtić Čigra/

„Pozivamo sve osnovne škole i vrtiće diljem Hrvatske da se uključe u ovaj nagradni natječaj. Ovime želimo dodatno naglasiti koliko je važna edukacija naših najmlađih o ovom malim bićima koja su iznimno važna za naš planet“, istaknula je Dubravka Štefanac Vinovrški, direktorica korporativnih komunikacija u A1 Hrvstska.

Ukoliko se želite uključiti u ovaj nagradni natječaj, pošaljite grupne likovne radove svojih polaznika ili učenika na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Radovi će potom biti objavljeni na službenoj stranici projekta, a glasovanje za najbolje radove započinje 17. listopada te će trajati do 30. listopada 2022. godine.

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje.

Spasimo zajedno naše gigaBEEtne pčele!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2022 20:52