Bogata tramincem! Vrijeme je za novo putovanje

Gurman ste, ljubitelj vina, obožavate biciklizam ili samo želite otputovati za vikend s omiljenim društvom? Evo zbog čega je Vukovarsko-srijemska županija odličan izbor

Principovac

 Arhiva Iločki Podrumi/ TZ VSŽ

Elegantni, svježi, harmonični, kompleksni, suhi ili polusuhi, izbornih berbi ili ledeni… U njima ćete uvijek osjetiti dominantan miris ruže, a oni iskusniji otkrivat će muškatne arome, slatkasto voće, miris datulja, meda, mandarina, narančine kore, bergamota… I nitko, bez obzira je li tek početnik ili vinski znalac, neće ostati imun na vrhunske tramince Srijemskog vinogorja.

Vjerujte nema ljepšeg ugođaja od čaše mirisnog traminca s pogledom na moćni Dunav i to u omiljenom društvu. Stoga okupite ekipu, spakirajte kofere i pravac Vukovarsko-srijemska županija u kojoj se susreću ravna Slavonija i brdoviti Srijem. Jer baš tamo u Iloku, na padinama Fruške gore – kažu vinski stručnjaci i potvrđuju brojne nagrade – traminac daje najbolje rezultate.

Ako niste znali…

Iako biste mogli pomisliti da se tu proizvodi oduvijek, prve su trsove traminca 1710. zasadili Odescalchiji. I to na Principovcu iznad Iloka, koji će kasnije postati njihovo ladanjsko imanje, a danas omiljeno izletište i jedan od najpoznatijih vinorodnih položaja. Ljetnikovac obitelji Odescalchi moderan je restoran i vidikovac, na korak od njega komforni su apartmani, dobar izbor za odmor s daškom luksuza.

image

PROMO

Danijel Soldo/ TZ VSŽ

Želite li osjetiti ambijent Iloka i ladanje u srijemskom stilu nekoliko je kuća za odmor, apartmana, OPG-ova, ali i dva hotela - Stari podrum i Dunav. Uz posjet vinarijama, a u ovom ih je gradiću dvadesetak, na itinerer obavezno ubacite stare podrume iz 15. i 18. stoljeća, Dvorac Odescalchi danas Muzej grada Iloka, crkvu sv. Ivana Kapistrana…

image

Iločki podrumi

Arhiva Iločki Podrumi/ TZ VSŽ

I naravno šetnju uz Dunav. Bez toga kao da niste bili u Iloku.

image

Dvorac Odeshalchi/ Ilok

Igor Seler/TZ VSŽ

Aktivno i na odmoru

Biciklizam je odličan izbor bez obzira na formu. Tempo uvijek birate sami, u skladu s opuštenim životnim stilom Srijemaca i Slavonaca. I što je najbolje možete voziti svugdje, jer je tu bicikl tradicionalno prijevozno sredstvo, a Srijem i Slavonija umreženi su biciklističkim rutama, dok po Fruškoj gori iznad Iloka vijuga šest pješačko-planinarskih staza. Dobar izbor za ljubitelje aktivnosti.

image

Restoran Dunav

Siniša Ustulica/HTZ

Raj za gurmane

U Srijemu i Slavoniji sve je fino i ukusno, zavodi vas mirisima i poziva na još jedan zalogaj. Za početak pikantni zalogajčići - kulen, kulenova seka, čvarci, kobasice, potom konkretnija jela, a fiš bez kosti s domaćim rezancima u Dunavu, hotelu koji je prvi u ovom dijelu Hrvatske dobio Michelinovu preporuku, jedinstveni je gurmanski doživljaj.

image

Traminac Principovac

Siniša Ustulica/HTZ

I samo da znate, kolači se ne propuštaju. Jednostavno su odlični - od onih najjednostavnijih poput šnenokli, do profinjenih i modernih monoporcija… Još ukusniji sljube li se s vrhunskim tramincima...

image

Principovac

Arhiva Iločki Podrumi/ TZ VSŽ

Preporuka za kraj: predikatni traminac, finih mednih nota, topao, pun... Ma savršen!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:57