Bolest majke kao motiv inspirativne i hrabre poduzetničke priče

Osim što ne sadrži gluten, Druid tjestenina nema ni aditive ni umjetne dodatke, već se za proizvodnju koriste isključivo prirodne namirnice

promo

 Miljenko Hegedić

Kada je potrebna pomoć bliskoj osobi, obitelj i prijatelji spremni su pomicati granice u svakom smislu. Upravo majčina životna borba s bolešću potaknula je brata i sestru Anu i Marka Antolića iz Zagreba na donošenje velikih životnih odluka. Rezultat je bio pokretanje vlastite iznimno inspirativne i uspješne poduzetničke priče i ideje o proizvodnji tjestenine. Nakon što je majka prerano dobila ružnu dijagnozu o bolesti, ovi hrabri mladi ljudi počeli su istraživati mogućnosti alternativnih načina liječenja, proučavali su prehranu i došli do informacije o povezanosti glutena i bolesti. Stoga im je želja bila napraviti proizvod koji je pogodniji sastavom, a istovremeno i ukusan, što im je i uspjelo. Danas su prvi certificirani hrvatski proizvođači bezglutenske tjestenine, pod nazivom Druid, zbog kojih ugljikohidrati više ne predstavljaju bauk.

U realizaciju ideje o široj proizvodnji krenuli su prije sedam godina kad su se prijavili na natječaj za poticanje mladih poduzetnika preko EU fondova, koje su tada i dobili. No zbog zahtjevne birokracije u proizvodnju su krenuli tek prije dvije godine kad su dobili proizvod kakav su zaista željeli.

image

promo

Miljenko Hegedić

Osim što ne sadrži gluten, Druid tjestenina ne sadrži aditive ni umjetne dodatke, već se za proizvodnju koriste isključivo prirodne namirnice. Kako ističu, izuzetno su ponosni što su tehnologijom koju koriste u proizvodnji mogli dobiti tako kvalitetan proizvod, a da nema nikakve druge primjese koje uglavnom druge bezglutenske tjestenine sadrže.

Iako su njihovi fusilli i penne napravljeni samo od bijelog i žutog kukuruznog i rižinog brašna te vode, po punoći okusa i teksturi ne razlikuju se od glutenske tjestenine. Mogu se kombinirati uz sve vrste jela i namirnica. Kvaliteta okusa se nimalo ne gubi. No, velika prednost bezglutenske tjestenine je u tome što će se svi koji su alergični ili osjetljivi na gluten ili imaju celijakiju bolje osjećati. Ova tjestenina lakše se probavlja, ne napuhuje pa nakon jela nema osjećaja težine ili umora.

Zbog kvalitete sastojaka nositelji su certifikata AOECS, a posjeduju i V certifikat koji označava da su pogodni i za vegane.

image

promo

Miljenko Hegedić

Izvrsna ideja, poduzetnička hrabrost i odlučnost doveli su Anu i Marka Antolića i njihovu Druid tjesteninu u treću sezonu projekta Startaj Hrvatska u kojem njihov proizvod ima priliku postati HIT proizvod 2022.

Prva hrvatska certificirana bezglutenska tjestenina Druid može se kupiti u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:11