CheficA Leonor EspinosA, the World’s Best Female chef 2022 oduševljena izvornim namirnicama gastronomskih specijaliteta u Zagrebačkoj županiji

Zeleni prsten oko grada Zagreba, kojeg čini Zagrebačka županija, dobro je poznati izvor pravih, domaćih namirnica svim stanovnicima metropole. Prirodna baština, očuvani zeleni predjeli i netaknuta priroda nužni su za ekološku proizvodnju koja se njeguje u zagrebačkom prstenu. Upravo to prepoznala je chefica LEONOR ESPINOSA koju smo upoznali s gastronomskim specijalitetima pod ženskom rukom Sande Braje, Vinogradarska kuća Braje i vrhunskom vinskom pričom vinara s Plešivice.

promo

Naravno, Plešivica najljepša je upravo u jesen kada padajući vinogradi poprime zlatno, žute i crvene nijanse, uz kušanje vina obitelji Tomac, inače prve ekološki certificirane vinarije Zagrebačke županije. Zaključak obilaska chefice Leonor Espinosa je kako na Plešivici izvrsna vina prate gastronomski specijaliteti brojnih hvaljenih restorana za koje je potrebno rezervirati mjesto unaprijed!

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke, Ivana Alilović istaknula je: „Održive prakse, od polja do stola, u Zagrebačkoj županiji dobivaju na punom značenju a upravo je okolica Zagreba, kao predvodnica ekološke poljoprivrede i proizvodnje na području Republike Hrvatske. Dolaskom chefice Leonor Espinosa dobivamo priznanje na međunarodnoj razini gdje je prepoznata butik destinacija, jer za veliki odmor nije potrebno ići daleko. Zagrebačka županije zelena je oaza koja nudi savršeni mali bijeg za veliki predah od svakodnevice, upotpunjen čistim namirnicama i hvaljenim gastronomskim specijalitetima te vrhunskim vinima.“

image

promo

„Ponosni smo što možemo pokazati kako vina plešivičkih vinara mogu stati uz bok i najzahtjevnijim jelovnicima poznatih chefova. Odvažna, drugačija i smjela, plešivička vina i pjenušci obogatit će svako jelo i pružiti nezaboravan gastro doživljaj. Jaska svakim danom raste kao destinacija u kojoj se uživa svim čulima, istražite to i sami!“, izjavila je direktorica Turističke zajednice Grada Jastrebarskog, Petra Masnec.

image

promo

„Dolazak chefice Leonore Espinose na Plešivicu bio je pun pogodak jer se prezentirala najbolja kontinentalna priča“, rekla je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica festivala Taste the Mediterranean - festivala mediteranske kuhinje i kulture življenja u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:19