Cjelogodišnja zimska bajka u Obertauernu

Ovdje možete doživjeti jedinstveni osjećaj skijanja na prirodnom snijegu
promo 

Kada u kasnu jesen padnu prve pahulje, Obertauern se pretvara u istinsku zimsku bajku. Vrhovi prekriveni snijegom i veličanstvena priroda koja nestaje ispod snježnog pokrivača pruža jedinstveni prirodni spektakl svake godine od studenog do svibnja. Zahvaljujući osobitim vremenskim prilikama u Turama, snježni oblaci i sa sjevera i s juga zasipaju cijeli Obertauern bijelim pahuljama. Koliko je Obertauern siguran što se tiče snijega, potvrdila je 2016. godine studija tirolskog stručnjaka za skijaški turizam, Günthera Aignera. S 264 centimetra srednje maksimalne visine snijega, Obertauern vodi na popisu sedam austrijskih zimovališta najbogatijih snijegom.

image
promo
Christian Lorenz

Legendarni krug po Turama - najljepši krug, otkad postoji skijanje

Od središta mjesta, koje se nalazi na 1.740 metara nadmorske visine, skijaške staze se poput žbica velikog kotača pružaju po obroncima planina sve do 2.313 metara nadmorske visine. „Ski in Ski out” vrijedi od svake točke u mjestu. Skijaši se u svega nekoliko zamašaja nađu na savršeno pripremljenim stazama na kojima, zahvaljujući jedinstvenoj kvaliteti prirodnoga snijega, mogu doživjeti osobit osjećaj slobode na skijama. Vučnice su postavljenje tako da se sve staze mogu obići u smjeru kazaljke na satu ili suprotno od kazaljke na satu, sve dok se ne vratite na polaznu točku. Legendarni krug po Turama opslužuje 26 suvremenih žičara i skijaških liftova koji dovode skijaše do staza, povezujući stotinjak kilometara skijaških staza. Skije nije potrebno skidati ni kad prelazite cestu jer su izgrađeni široki mostovi za skijaše. Za djecu i mlade postoje dvije varijante popularnog kruga po Turama, prilagođene njihovoj vještini i kondiciji. Krug s Bobbyjem nazvana po Bobbyju, maskotici mjesta, namijenjena je mlađoj djeci, a „My Track” je namijenjen naprednijoj djeci i mladima kao pandan stazi za odrasle. Zabavni park, staza za mjerenje vremena, staza strave i staza s grbama na obje kružne staze potiču mlade posjetitelje da svoje doživljaje u Obertauernu dijele pod hashtagom #LOVEOBERTAUERN.

image
promo
Freeride_obertauern

Snježna zabava za početnike

Obertauern ne privlači samo mlade urbane ljude svake godine. Obitelji i njihovi naraštaji svake godine rado dolaze u zadivljujući snježni krajolik Obertauerna. Za početnike skijaško područje nudi sedam škola skijanja i snowboarda koje se s ljubavlju brinu o malim skijašima. U skladu s tim, otvoren je pustolovni park Bobby Land 2019. godine, gdje mali skijaši početnici mogu naučiti skijati na razigran način. Za napredne skijaše tu je skijaški park za obitelji Bibo Bär s tri različite staze raznih težina, gdje sva ona djeca koja su već sigurnija na skijama mogu istražiti oko 60 kilometara laganih staza. Popularne atrakcije u skijaškom području su dječji iglu i jeziva skijaška staza strave u parku bajki uz žičaru „Schaidberg“.

image
promo
Christian Lorenz
image
promo

Strmo, strmije, Gamsleiten 2

Ona je krajnji izazov za sve one zaljubljenike u zimske sportove koji traže dodatni zanos, staza „Gamsleiten 2“. Jedna je od najstrmijih staza s hupserima u Europi, tamno crna po stupnju težine i iznimno zahtjevna, što je čini primjerenom samo za vješte skijaše i snowboardere. Zbog vremenskih uvjeta, staza se može uređivati vrlo neredovito i zato uvijek iznova obećava nezaboravnu vožnju i pustolovinu. Čak je i uspon s nostalgičnom sjedežnicom s 2 sjedala doživljaj za sebe.

image
promo
Event_snow_summit_obertauern
image
promo

Gdje snowboarderi i freestyleri dolaze poptpuno na svoje

Omiljeno sastajalište boardera i freestylera je snježni park The Spot. Od početničkih beginner linesa i railsa do boksova i skokova, ovdje je dostupno sve što shredderi cijene. Obertauern je otkrila i zajednica snowkitera. Mjesto susreta ljubitelja ovog spektakularnog trendovskog sporta je škola snowkitinga.

image
promo
Markus Rohrbacher

Mnogobrojna događanja na vrhovima

I van skijaške staze Obertauern nudi svojim malim i velikim gostima pregršt doživljaja, jer svake godine nudi raznolik sezonski program koji ga čini atraktivnim, počev od opuštajućeg Božićnog sajma u periodu od 26. studenog do 19. prosinca 2021. sve do legendarne potrage za blagom u snijegu „Gamsleiten Kriterium – DAS ORIGINAL“ od 22. do 24. travnja 2022. Ove godine sezona se otvara pod geslom „Take me back to Obertauern“. Svečano će se otvoriti staze i ove godine sa događanjem OPENING.TRACK 25. studenog 2021.

image
promo
Matthias Fritzenwallner

Dodatne informacije: www.obertauern.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:03