NE PROPUSTITE

D&D Vrt donosi dar čitateljima: sjetveni kalendar za 2022.!

Novi broj časopisa o vrtlarenju, namijenjen profesionalcima, ali i amaterima, može se kupiti od 31. siječnja

Novi D&D VRT

Svakog siječnja časopis D&D Vrt svojim vjernim čitateljima donosi poster Mjesečeva sjetvenog kalendara, čiji je sponzor PEVEX, a koji je izrađen prema podacima uz odobrenje autora "Sjetvenog priručnika" Marije Thun. Njega u Hrvatskoj izdaje tvrtka Ajda Zagreb d.o.o. Riječ je o kalendaru za vrtlarenje s raznim uputama za sve grane poljoprivrede, osobito za pogodno vrijeme sjetve i sadnje, koji se oslanja na biodinamičku metodu, a svake se godine prilagođava prateći Mjesečeve mijene i kretanje planeta.

Mikroplastika

Temelje biodinamičke poljoprivrede postavio je Rudolf Steiner, a o čemu je točno riječ, doznajte u velikoj temi novog broja časopisa D&D Vrt, koji na kioske izlazi u ponedjeljak, 31. siječnja. Obradili smo još jednu moćnu temu koja ima izniman utjecaj na način života na Zemlji. Otkrivamo sve opasnosti mikroplastike u prirodi i saznajemo koliko je unosimo u naš organizam, a nudimo i rješenje za taj aktualni, ekološki i globalni problem - zadatak je na svakom pojedincu.

Gupčeva lipa

Bavimo se i sjemenom. Umjesto kupnje sobnog bilja, ohrabrite se i pokušajte uzgojiti kaktuse i dracenu od početka. Proces je dugotrajan, ali vrijedan truda. Naši suradnici pripremili su i temu o bobu, jednoj od prvih kultura koja se sadi na početku vrtlarske sezone u kontinentalnoj Hrvatskoj, ali i vrlo zanimljivu priču o povijesti i sanaciji Gupčeve lipe. Za sve ljubitelje Valentinova tu je i tutorijal o čestitki u obliku srca izrađenoj na ekološki prihvatljiv način. A za one koji, pak, razmišljaju o većoj vlastitoj proizvodnji donosimo i vodič za osnivanje OPG-a. Posjetili smo i nekoliko divnih prostora u kojima vodeću riječ imaju biljke, od skrivenog staklenog paviljona s divljim vrtom u centru Zagreba, preko preuređenog potkrovlja kod Sesveta, do stana u Tirani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2023 17:36