‘Deset u pola’ – komedija oskarovca Tanovića koja odiše ‘rajom’ i - ćevapima

film 'Deset u pola'

 Admir@dervisevic

Komedija nagrađivanog bosansko-hercegovačkog redatelja Danisa Tanovića “Deset u pola”, čijom je svjetskom premijerom otvoren ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival, u Cineplexx i odabrana kina stiže 2. prosinca

- Čula sam da su ovdje najbolji ćevosi u gradu, reći će zagrebačka influencerica Enisu, vlasniku jedne od najpopularnijih ćevabdžinica u Sarajevu i potpuno ga zbuniti, ali i pokrenuti žestoko rivalstvo između dvoje starih prijatelja, njihovih obitelji, ali i svih u Sarajevu kojima je stalo do - ćevapa.

Glavne uloge u filmu igraju Branko Đurić, Izudin Bajrović i Helena Vuković, a pridružila im se i Anja Matković u ulozi influencerice iz Zagreba, Goran Navojec u ulozi nervoznog konobara, a svojom su prisutnošću film oplemenili i Goran Bregović te Halid Bešlić.

Radnja filma odvija se u Sarajevu, u svibnju ove godine. Baščaršija se pokušava oporaviti od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto i postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla probati ”najbolje ćevose u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Ova sasvim bezazlena, prijateljska gesta, izazvat će potpuni raspad dobrosusjedskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada.

image

film 'Deset u pola'

“Deset u pola” u Zagrebu je premijerno prikazan dva puta; prvo na Zagreb Film Festivalu, a onda i u zagrebačkom Cineplexxu gdje su u filmu i u druženju s glumačkom ekipom uživala i brojna poznata lica.

Tanovićev film “Deset u pola” nastao je u okviru projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS) Obala Art Centra i Turske državne radio-televizije (TRT) te uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo.

image

film 'Deset u pola'

Regionalni distributer filma “Deset u pola” je dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala Con film grupacija, u suradnji s kompanijama Art Vista i Oskar film.

Film je dosad prikazan na festivalima u Turskoj u Istanbulu na Bosphorus Film Festivalu te u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu.

Zapamtite - “Deset u pola” u kinima od 2.12.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:33