Dionice naftnih tvrtki na rekordnim visinama!

Promo

Jedan od rijetkih sektora koji trenutno cvijeta je energetika. Energetska kriza teško je pogodila Europu što tvrtke uključene u proizvodnju nafte i prirodnog plina, kao što su Chevron i Exxon, u potpunosti koriste. Ove tvrtke su prijavile rekordnu dobit u drugom kvartalu. Prema analitičarima, očekuje se da će taj sektor porasti 11% u narednih pet godina.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica naftnih tvrtki (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Tržišni uvjeti za tvrtke u tom sektoru su odlični i dok većina dionica ove godine pada, dionice Chevrona su skočile za 44%, a Exxona za zapanjujućih 69,8%.

Embargo EU na rusku naftu zbog invazije na Ukrajinu, pored odluke da se smanji uvoz ruskog prirodnog plina, kumovao je energetskoj krizi. OPEC+, na čelu sa Saudijskom Arabijom i Rusijom, odlučio je na svom sastanku početkom ovog mjeseca smanjiti proizvodnju za dva milijuna barela dnevno. Smanjenje je iznenadilo tržišta i razljutilo i EU i predsjednika Bidena, koji su se nadali nižim cijenama nafte uoči američkih izbora sredinom studenog.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Međutim, taj potez je oduševio energetske tvrtke koje imaju koristi od većih cijena nafte. ExxonMobil, Chevron i Shell prijavili su 46 milijardi dolara zarade u drugom kvartalu, te su ove tri tvrtke postavile nove rekorde u pogledu kvartalnih zarada. Dok trgovci brinu o recesiji, nitko nije zabrinut za financijsko zdravlje energetskih tvrtki.

Izvori: Bloomberg, CNBC

CFD-ovi su kompleksni visoko spekulativni instrumenti, koji donose visoki rizik brzog gubitka novca zbog financijske poluge ili zaduživanja. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. 84% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ukoliko nastavite investirati u ugovore za razliku (CFD) na virtualne valute, zapamtite da su vrijednosti izuzetno volatilne i mogu rezultirati značajnim gubicima kroz kratko razdoblje. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:37