Dionice Tesle od početka godine skočile 427%

Fortrade promo

Dionice Tesle su ove godine do sada skočile nevjerojatnih 427% uz uspješno povećavanje ukupnog broja dionica izvedeno 31. kolovoza.  Isporuke su ranije bile veliki problem za tvrtku, a sada se obavljaju na vrijeme, dok tvrtka nastavlja ekspanziju na ogromno kinesko tržište.

Tesla će prema očekivanjima u 2020. godini isporučiti 500.000 vozila, što će biti još jedan rekord za tvrtku. Masivna tvornica u Šangaju pomaže tvrtki proizvesti vozila na vrijeme.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako od svoje kuće trgovati cijenom dionica Tesle (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica Tesle”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica Tesle” preuzmite ovdje.

Tvrtka Tesla, u ponedjeljak, 16. studenog, dobila je značajno priznanje nakon zatvaranja burzi. Dow Jones je objavio da će dodati tvrtku na listu referentnog burzovnog indeksa S&P 500 koji obuhvaća najbolje američke tvrtke. U ponedjeljak nakon zatvaranja burze dionice tvrtke su skočile preko 13% jer su investitori pozitivno reagirali na dugo očekivanu vijest. Naredni dan tijekom redovnog trgovanja dionica je ostvarila značajan rast od 8,2%. Tesla se kvalificirao za uključivanje na listu indeksa u rujnu 

nakon što je objavio četvrto uzastopno tromjesečje ostvarivanja dobiti, ali burzovni odbor je tek sada dao zeleno svjetlo. Tesla će zvanično dospijeti na listu indeksa 21. prosinca.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica Tesle” preuzmite ovdje.

image
Fortrade promo

To znači da će mnogi investicijski fondovi koji nude S&P 500 do 21. prosinca kupiti dionice Tesle (i prodati druge dionice u proporcionalnoj vrijednosti kupnje) kako bi ih uključili u portfolio, što bi moglo izazvati rast cijene.

Tvrtka će biti jedna od 10 najvrjednijih na indeksu sa tržišnom kapitalizacijom koja trenutno iznosi 8,2 milijarde dolara.

Bit će to još jedna velika pobjeda za izvršnog direktora Elona Muska koji nastavlja dokazivati da njegovi kritičari nisu u pravu, a uključivanje u indeks pruža tvrtki institucionalni kredibilitet.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica Tesle” preuzmite ovdje.

CFD-ovi (ugovori za razlike) su kompleksni instrumenti s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. Velika većina računa malih ulagača gubi novce kod trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti shvaćate li kako funkcioniraju CFD-ovi i možete li si priuštiti visoki rizik od gubitka novca. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2020 00:02