Dizalice topline: visoko učinkovit i ekološki prihvatljiv način grijanja i hlađenja koji štedi energiju

Daikin promo

U današnje vrijeme postoji niz opcija grijanja i hlađenja, neovisno o tome radi li se o novogradnji ili adaptaciji postojećeg prostora. Ipak, sve više ljudi donosi ispravnu odluku opredijeliti se za sustave koji koriste obnovljive izvore električne energije, a koji se pojavljuju kao alternativa klasičnim sustavima grijanja i hlađenja. Jedan od takvih sustava su dizalice topline čija je primjena danas sve raširenija zbog visoke razine učinkovitosti i komfora, te njihove isplativosti zbog uštede električne energije.

U nastavku ovog teksta slijedi kratak osvrt na prednosti korištenja dizalica topline u sustavima grijanja i hlađenja, kao i u sustavima pripreme potrošne tople vode. Ukoliko razmišljate o kupnji dizalica topline za svoj dom, sada je pravo vrijeme za odluku jer kupnjom Daikin Altherma dizalice topline, dobivate klima uređaj na dar. Više o aktualnoj nagradnoj akciji možete saznati na Daikin Altherma web stranici.

Prednosti korištenja dizalica topline

Dizalice topline spadaju u obnovljive izvore energije jer preuzimaju besplatnu energiju iz okoliša i prenose ju u sustav grijanja ili hlađenja. Zbog toga kod takvih sustava govorimo o uštedi u potrošenoj energiji i do 75% u odnosu na konvencionalne sustave grijanja. Dizalice topline prema vrsti medija iz kojeg preuzimaju energiju dijelimo na:

  1. 'Voda – voda' dizalice topline
  2. 'Tlo – voda' dizalice topline
  3. 'Zrak – voda' dizalice topline

Najpopularnije i najčešće ugrađivane su 'Zrak – voda' dizalice topline. Uz današnji razvoj tehnologije, upravo ove dizalice topline su u većini slučajeva najisplativiji oblik, uzimajući u obzir ukupni investicijski trošak, odnosno povrat investicije kroz uštedu na energentu.

Kako odabrati pravi uređaj?

Uzmite u obzir slijedeće parametre kako biste donijeli najbolju odluku za grijanje i hlađenje svog doma.

Prilikom odabira dizalice topline potrebno je najprije definirati namjenu nove dizalice topline, odnosno hoće li se ona koristiti samo za grijanje prostora, ili za grijanje i hlađenje. U ovoj fazi također treba definirati hoće li se za grijanje odabrati sustav podnog grijanja, radijatorsko grijanje, ili grijanje i hlađenje putem ventilokonvektora.

O tipu sustava grijanja ovisit će i izbor dizalice topline, koji može biti visoko temperaturna dizalica topline (prikladna za radijatorsko grijanje) ili nisko temperaturna dizalica topline (za podno grijanje i ventilokonvektore).

U sljedećem koraku potrebno je definirati hoće li dizalica topline služiti i za pripremu potrošne tople vode. Ukoliko je odgovor da, Daikin nudi cijeli niz inovativnih rješenja koja će odgovarati svim potrebama i primjenama.

Zatim dolazimo do potrebne snage (učina) dizalice topline. U ovoj fazi preporuka je konzultirati se s projektantom strojarskih instalacija, jer samo stručno i dobro dimenzionirana i odabrana snaga dizalica topline može jamčiti optimalan rad uređaja i najveću uštedu električne energije.

Kao zadnji korak nakon odabira snage slijedi odabir pozicije ugradnje te izbor dodatnih opcija, poput načina regulacije i slično. I u ovoj fazi dobro je savjetovati se sa stručnom osobom s obzirom da će više aspekata utjecati na krajnje zadovoljstvo odabranim proizvodom.

Za primjer, Daikin Altherma dizalice topline s integriranim spremnikom mogu se smjestiti u tlocrtnu površinu od svega 60cm x 60cm, što odgovara površini prosječnog kućnog uređaja (npr. perilice posuđa).

Sama dizalica topline Daikin Altherma opremljena je svim glavnim komponentama potrebnim za rad sustava te se može smatrati kompletnom kotlovnicom u malom. Važno je napomenuti da se Daikin Altherma dizalica topline može koristiti jednako u novogradnji, kao i u adaptaciji postojećih objekata. Uređaj osigurava polaznu temperaturu grijanja i do 70°C, i to pri vanjskoj temperaturi do – 15°C.

Ako se Daikin Altherma dizalica topline koristi i za hlađenje prostora, na raspolaganju stoji širok izbor Daikin niskotemperaturnih konvektora. Konvektori mogu biti u tri različite izvedbe: zidni, parapetni i ugradbeni.

Prednosti odabira Daikin Altherma sustava

Bez obzira radi li se o novogradnji ili adaptaciji postojećeg prostora, bitno je istaknuti sljedeće prednosti ugradnje Daikin Altherma sustava:

  • Brza i jednostavna ugradnja
  • Ušteda na troškovima energije
  • Niski troškovi održavanja
  • Jednostavno korištenje i mogućnost upravljanja putem mobilne aplikacije
  • Ekološki prihvatljivo rješenje s vrlo niskom emisijom CO2
  • Udovoljava nZEB uvjete projektiranja kod novogradnje
  • Široka mogućnost prilagodbe potrebama korisnika

Ukoliko vam se navedene prednosti sustava grijanja s obnovljivim izvorima energije čine dobrim izborom, sada je pravi trenutak za kupnju Altherma dizalice topline jer uz nju dobivate vrhunski Daikin klima uređaj! Daikin Altherma idealan je izbor kojim ćete na jednostavan način zamijeniti svoj prijašnji sustav grijanja, hlađenja i pripreme potrošne tople vode. Zagrijte svoj dom, a Daikin pod bor stavlja klima uređaj!

Više o trenutnoj akciji u kojoj kupnjom Daikin Altherma dizalice topline na poklon dobivate klima uređaj, saznajte na Daikin Altherma web stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:50