promo

Donacija vrijedna 100.000 kuna za sigurnost pacijenata bolnice u Vinogradskoj

100.000 kuna vrijednu donaciju KBC-u Sestre milosrdnice predao organizator najvećeg Drive-In Kina u Hrvatskoj, marketinška agencija Kreativna poslovna rješenja i partner projekta njemačka farmaceutska tvrtka STADA.
promo

Ispred glavnog ulaza u Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice u Zagrebu, ravnatelju bolnice Mariju Zovaku predana je donacija ukupne vrijednosti 100.000 kuna koja se sastoji od osam M-Care uređaja koji pružaju simultano mjerenje temperature na zapešću i dezinfekciju ruku te više od 500 litara dezinfekcijskog sredstva Desderman.

Sredstva za ovu vrijednu donaciju prikupljena su prihodom od prodanih ulaznica za Drive-In Kino, najveći event – s razmakom, održanim u prvim danima ukidanja strogih mjera izolacije zbog koronavirusa. Taj društveno odgovoran projekt, koji je tijekom deset večeri na Istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma oduševljavao publiku, organizirala je marketinška agencija Kreativna poslovna rješenja u suradnji s farmaceutskom kompanijom STADA te drugim partnerima i sponzorima projekta.

Donaciju su ravnatelju bolnice predali Zoran Krečar, voditelj projekta Drive-In Kino iz Kreativnih poslovnih rješenja i Hrvoje Lisak, Business Unit Manager STADA te pritom demonstrirali način korištenja uređaja.

image
promo

“S obzirom na značaj KBC-a Sestre milosrdnice, kao i aktualnu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, osjetili smo potrebu pomoći u osiguranju maksimalne zaštite osoblja i pacijenata te se na taj način zahvaliti medicinskom osoblju za sve što čine za nas. Za više od dvije tisuće posjetitelja organizirali smo projekcije atraktivnih filmova za sve ukuse u Drive-In Kinu, a posebno nas raduje što smo prihodom od prodanih ulaznica mogli kupiti osam M-Care uređaja i više od 500 litara dezinfekcijskog sredstva što će pomoći bolnici da se zaštiti od neželjenih posljedica prilikom ulaska pacijenata u bolnički krug.’’- rekao je Zoran Krečar predajući donaciju ravnatelju bolnice.

Drago nam je da smo se kao društveno odgovorna kompanija uključili i podržali ovaj hvale vrijedan uz to i humanitaran projekt. Vjerujemo da su posjetitelji Drive-In Kina u trenucima potpunog nedostatka društvenog života istovremeno uživali u prikazanim filmovima kao i u humanitarnom aspektu ovog projekta, naravno, poštujući pritom sve preporuke Civilnog stožera.’’ - dodao je Hrvoje Lisak.

Ukupna vrijednost predane donacije iznosi 100.000 kuna, a služit će KBC-u Sestre milosrdnice za kontrolu ulaza svih osoba u bolnicu te dezinfekciju ruku kao preventivu od mogućeg prijenosa zaraze koronavirusom, ali i tijekom epidemije sezonskih bolesti. Spomenute uređaje proizvodi hrvatska tvrtka Metalis, a riječ je o jedinstvenom proizvodu na tržištu koji omogućava simultano mjerenje tjelesne temperature na zapešću i dezinfekciju ruku.

image
promo

Preuzimajući donaciju, ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Mario Zovak je zahvalio donatoru, te posebno napomenuo:

Ovakve geste humanosti, osim što našoj bolnici daju vrijedne uređaje koji će povećati razinu zaštite svih naših pacijenata i posjetitelja, potiču nas na društvenu solidarnost i odgovornost za zdravlje građana. Kao što je ova epidemija koronavirusa pokazala, kada se građani udruže u odgovornom ponašanju, onda imamo dobre rezultate. Zato sam siguran da će ova donacija doprinijeti sigurnosti svih nas koji svakodnevno dolazimo i odlazimo iz bolnice, prije svega pacijenata koji su i najugroženiji.”

Realizaciju humanitarnog događanja Drive-In Kino i donacije omogućila je njemačka farmaceutska kompanija STADA i partneri i sponzori projekta Stella Artois, Pauza.hr, Bobi Snacks, Violeta, Prolom voda, Orangina, Prima namještaj, Nature Addicts, Anamarija i Podravka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 10:59