promo

Donosimo vam recepte za pripremu najpopularnijeg pića ovoga ljeta

Egzotični okusi ledenih kava kao must have za ljeto 2021
Nespresso Barista on Ice

Da sa sve višim temperaturama raste i želja za osvježavajućim napicima svjedoče i brojke - čak 37 posto mlađih od 30 godina uživa u ledenoj kavi više od tri puta tjedno, a među njima postoji i interes za kušanjem novih, neobičnih i egzotičnih okusa. Upravo zato vam u nastavku donosimo recepte za kućnu pripremu upravo takvih kava.

Pomoću limitirane serije Nespresso kapsula Coconut Flavour over Ice svatko može napraviti savršenu ledenu kavu koja će vas svojim aromama odvesti u tropske krajeve. Aroma kokosa prekrasno se stapa s prženim, karamelnim notama latinoameričkih Arabika koje u sebi kriju dašak vanilije. Kavu s aromom kokosa moguće je napraviti kao Espresso ili u hladnoj verziji, a ohlađen napitak predstavlja savršeno osvježavajuću ljetnu poslasticu. Priprema je jednostavna:

  1. U čašu stavite tri kocke leda.
  2. Preko leda iz Nespresso aparata prelijte sadržaj (40 mililitara) jedne kapsule COCONUT FLAVOUR OVER ICE.
  3. Kako biste unijeli svježinu, u čašu dodajte 90 mililitara hladne vode ili mlijeka.

Kako temperature rastu, Nespresso je u svoju ponudu vratio i omiljene mješavine za pripremu hladnih kava, Barista Creations Freddo Delicato i Freddo Intenso. Barista Creations Freddo Delicato svijetlo je pržena mješavina, posebno nježnih voćnih nota zrna Arabike iz Kenije, dok je Barista Creations Freddo Intenso stvoren za one koji traže intenzivnije prženi okus, gdje se zrna južnoameričkih Arabika spajaju sa indonežanskim Arabikama i nude intenzivnu i uzbudljivu kavu s ledom u kojoj možete uživati tijekom cijelog ljeta.

image
Nespresso Barista on Ice

U slučaju da mislima želite otputovati u tropske krajeve i ljubitelj ste jače kave neuobičajenog okusa, donosimo vam i recept za pripremu Freddo Intenso Tiki Sparkle ledene kave:

  1. Jednu kockicu leda stavite u shaker.
  2. Pripremite espresso (40 mililitara) kave Barista Creations Freddo Intenso for Ice.
  3. Promiješajte i zatim zatvorite prije snažnog miješanja.
  4. Četiri kockice leda (30 g) stavite u čašu.
  5. Dodajte 10 mililitara MONIN Tiki sirupa i iscijedite sok iz jedne svježe kriške limete.
  6. Dodajte 4 do 5 listova bosiljka.
  7. Ulijte 90 mililitara tonika s okusom limuna.
  8. Dodajte pripremljenu i ohlađenu kavu.
  9. Ukrasite svježim kriškama đumbira, korom limete i listovima bosiljka.

Jedino što vam preostaje jest poštivati nepisana pravila ljeta: leći u hlad i opustiti se s čašom osvježavajuće kave u ruci, sve uz zvuk valova koji udaraju o hridi i zvuk leda koji udara o vlažnu čašu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:14