SAD U KINIMA

Dugo iščekivana životna priča jedne od najvećih ikona ženskog vokala svih vremena

Film Respect
 FOTOGRAFIJE:

U kinima je priča o jednoj od najvećih pjevačica i pijanistica svih vremena Arethi Franklin. R&B pjevačicu glumi dobitnica nagrade Oscar, Jennifer Hudson, koju je Aretha osobno izabrala za tu ulogu.

Biografska drama prati pjevačicu od njenih samih početaka u Detroitu kad je kao djevojčica pjevala u crkvenom zboru kojeg je vodio njen otac do superzvijezde i Kraljice Soula. Aretha je u svojoj dugoj karijeri imala preko sto pjesama na ljestvici Billboard, uključujući sedamnaest pjesama koje su ušle u TOP 10 pop ljestvicu, te dvadeset pjesama koje su bile na broju jedan R&B ljestvice. Osvojila je 18 Grammyija i bila je prva žena koja je ušla u Rock and Roll kuću slavnih.

image
Film Respect
FOTOGRAFIJE:

Arethina obrada hita Otisa Reddinga „RESPECT“, koja je postala zaštitna pjesma feminističkog pokreta, ustoličila ju je kao ikonu u borbi za ljudska i ženska prava. Bila je više od pjevačice i njezine pjesme su bile više od pjesama. Pjevala je na pogrebu za Dr. Martina Luthera Kinga te na tri inauguracije američkih predsjednika.

Uz „Respect“ brojni hitovi, uključujući „You Make Me Feel Like A Natural Woman“, „Do Right Woman – Do Right Man“ , i „Think“ obožavani su diljem svijeta i biti će izvedeni u filmu.

Režiju filma potpisuje Liesl Tommy a scenarij Tracey Scott Wilson. Impresivnu glumačku postavu predvode Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Tate Donovan, Mary J. Blige i druge zvijezde.

Film je dobio ime RESPECT po jednoj od najpoznatijih Arethinih pjesama.

  • Glumci: Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Tate Donovan, Mary J. Blige
  • Režija: Liesl Tommy · Scenarij: Tracey Scott Wilson · Producenti: Sue Baden-Powell, Scott Bernstein
  • Žanr: Biografska drama (biopic)
  • Zemlja porijekla: SAD
  • US distributor: Universal Pictures International
image
Film Respect
FOTOGRAFIJE:
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2022 07:12