E.ON Hrvatska objavio prvi Izvještaj o održivosti: Do 2040. želi postići klimatsku neutralnost

Kao predvodnik zelene energetske tranzicije, E.ON Hrvatska u izvještaju o održivosti potvrđuje usmjerenost prema održivom rastu, kao jednom od temeljnih strateških ciljeva poslovanja

E.ON Hrvatska promo

Nakon godinu dana intenzivnog rada na projektu uvođenja održivosti u poslovanje E.ON Hrvatska i pridruženih kompanija, E.ON Hrvatska je objavio prvi Izvještaj o održivosti za 2022. godinu s uključenim pregledom i za 2021. E.ON SE grupa je u iznimno složenim tržišnim i društvenim okolnostima tijekom 2021. i 2022. godine potvrdila svoju usmjerenost na postizanje održivog rasta. Održivost je uz rast i digitalizaciju temeljni strateški cilj E.ON-a koji se obvezao na postizanje klimatske neutralnosti do 2040. godine, cilj koji slijedi i E.ON Hrvatska.

Pitanje sigurne energetske budućnosti, ne samo u pogledu opskrbe već i cijena energenata, nametnulo se u protekloj godini kao jedno od ključnih pitanja Europske unije. E.ON je svoje napore usmjerio u osiguranje kontinuirane opskrbe energijom svojih kupaca i održiv rast, te potvrdio ambiciju postati predvodnikom zelene energetske tranzicije koja se temelji na opskrbi čistom energijom i inovativnim rješenjima prilagođenim kupcima. U središtu poslovanja kompanije su zelena energetska rješenja, bilo da je riječ o projektiranju i izgradnji sunčanih elektrana za kućanstva i poslovne kupce ili o razvoju i primjeni novih energetskih infrastrukturnih rješenja.

image

E.ON Hrvatska promo

"Održivost unosi dodatnu, treću dimenziju u poslovanju u kojoj se pored konvencionalne isporuke robe i usluga te pridruženih financijskih transakcija, postavlja pitanje na koji način poslovanje pozitivno utječe na ljude i okoliš. Za iskorak u treću dimenziju, potrebna je jasna dugoročna strategija, holistički pristup i odvažnost svih uključenih. Kao članovi E.ON grupe, iznimno smo ponosni što smo dio korporacije koja je Održivost utkala u svaki element poslovanja, uistinu živi proklamiran sustav vrijednosti te je postavila jasan kurs plovidbe, što u ovim turbulentnim okolnostima predstavlja sidrište pozitivnih promjena te potvrđuje maksimu da nakon svake kiše ipak dolazi sunce“, istaknuo je Dino Novosel, direktor strategije i održivosti, E.ON Hrvatska.

Izvještaj o održivosti glavni je alat za praćenje ostvarenja ambicija E.ON-a Hrvatska da postane potpuno održiva kompanija. U njemu se precizno definiraju i ciljevi koje kompanija planira ostvariti, a održivost je definirana kroz 226 ključnih pokazatelja uspješnosti, raspoređenih u 40 upravljačkih pokazatelja nad kojima su ambiciozni ciljevi za ostvarenje do 2030. godine. Izvještaj obuhvaća i projekt Održivost, pokrenut 2022. kako bi se identificirali relevantni pokazatelji održivosti za E.ON Hrvatska i uskladili se s pokazateljima E.ON grupe. Projektom su također, uz ostalo, utvrđeni relevantni pokazatelji održivosti i materijalni utjecaji bitni za održivo i dugoročno poslovanje E.ON-a u Hrvatskoj, te izrađen plan konkretnih mjera usklađenja s ciljevima grupe s pogledom do 2030. godine.

Prvi Izvještaj o održivosti E.ON Hrvatska za 2022. godinu pokazuje da su pitanja sigurnosti i pouzdanosti opskrbe plinom i električnom energijom i dobrog upravljanja od iznimne važnosti za održivo i dugoročno poslovanje E.ON-a u Hrvatskoj.

Izvještaj je dostupan na poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 13:06