PROMO

Eko radionica ‘Cvijeće i drveće’: Djeca oduševljena praktičnim rješenjima za očuvanje prirode

‘Ponesi cvijet, spasi planet’ glavni je moto novoosnovane eko inicijative organizacije Sport Educa.
PROMO
 Dbrezak

Da bismo spasili planet, mnogi moramo promijeniti vlastite navike, a svakako je najvažnije buduće generacije podučiti kako ispravnim postupcima poticati odrzivi razvoj i ekologiju. Ako od malih ramena, kako bi pjesnici rekli, steknu svijest o važnosti čuvanja i zaštite okoliša, lakše će kao odrasli na ramenima nositi teret pitanja: kakav svijet ostavljamo djeci.

image
PROMO
Dbrezak

Zato je Anita Vukusić Crevar iz Sport Educe u subotu, 4. 7. 2020., uz pomoć partnera Toyota hybrid, tvrtka Henkel s linijom Pure Nature, Dukatino i Jamnica, na zagrebačkom Jarunu organizirala zelenu akciju "Cvijeće i drveće". Uostalom, kako to često i mnogo radi Sport Educa: igraš se i učiš, činiš svijet ljepšim mjestom i sebe boljom osobom. Na zelenom travnjaku, jer zeleno je najraširenija boja na planetu, i u sjeni drveća koje je netko drugi zasadio (hvala im), veliki i mali družili su se na zabavnim radionicama i drugim edukativnim igrama. Da bi sve bilo u zelenom duhu, veliki i mali Zagrepčani zamoljeni su da dođu biciklom ili romobilom, na rolama ili cipelcugom – samo da ne pale vozila na fosilna goriva.

image
PROMO
Dbrezak

Udruga Profesor Baltazar zorno je predstavila način života slavnog bradatog očalinka: da uvijek trebamo biti miroljubivi, suosjećajni i spremni jedni drugima priskočiti u pomoć. U to se, dakako, uklapaju i načela održivog razvoja i odgovornosti prema okolišu.

U vedrom ambijentu beach bara Eat Me sigurno bi se i prof. Baltazar, uz osvježavajući sok od bazge, dobro zabavio na radionici Strawbees (Slamčice) u organizacije udruge Smart Play. Svi su mogli pokazati kreativnost i maštovitost spajanjem slamki pomoću konstrukcijskog kita. Razna se čuda mogu napraviti samo spajanjem slamki, od građevina do svemirskih brodova. Usto, te se slamke i kit mogu upotrijebiti i za spajanje kartona pa su mogućnosti neizmjerne. A zgodno je i to što se sve može ponovno upotrijebiti. Sphero razvija kreativnost kao jednu od osnovnih vještina 21. stoljeća koju zapravo razvija korištenjem aplikacije za pokretanje robota, a na taj način stvara se temelj za računalnu znanost.

image
PROMO
Dbrezak

I dok su odrasli 'pasli oči' na novoj Toyoti hybrid, a djeca se osvježavala sokovima Botanica od Jamnice i zalogaje Dukatino, za nastup se pripremila Rosie Kugli, spisateljica brojnih i nagrađivanih knjiga za mlade i djecu. Ovog puta, Rosie je objavila slikovnicu ekološke tematike “Mala sirena i dječak Roko” s nadahnutim ilustracijama Borisa Kuglera.

image
PROMO
Dbrezak

Mala sirena, kći kralja mora Jadrana, nazvana Adrijana tijekom pustolovina u morskim dubinama shvaća da je njezinu svijetu ugrožen opstanak zbog bahatog, izrabljivačkog ponašanja kopnene vrste koja hoda na dvije noge. Uništavaju se staništa i život morskih bića. Adrijana, u pokušaju da spasi majku smrti u ribarskoj mreži, dospije u nevolju iz koje je spasi dječak Roko. Bila je to ljubav na prvi pogled. Ali pametna djeca znaju da ljubav nije dovoljna na riječima nego da je treba pokazati i na djelu. Zato njih dvoje kreću u akciju spašavanja mora…

image
PROMO
Dbrezak

Oduševljenje mališana potaknulo je organizatora da najavi niz edukativnih radionica “Cvijeće i drveće” koje će se uskoro provoditi diljem zemlje.

image
PROMO
Dbrezak

Kad ljudi stanu, priroda se pokrene – to smo naučili proteklih mjeseci. Na žalost, naučili smo i da priroda uzvraća udarac. Valja nam to imati na umu i tome naučiti svoju djecu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:39