Estetski zahvati sigurniji su u iskusnim rukama

Izgled osobe, zbog pozitivne percepcije na prvi pogled, predstavlja bitan uvjet koji može utjecati na karijeru i budućnost. Naravno, nije tako lako biti savršen, ali se sada do rješenja estetskih problema za koje mislite da ih imate, lakše može doći. Moguće je dobiti gotovo savršene rezultate, posebice zahvaljujući najsuvremenijim tehnikama i vrhunskim zdravstvenim uslugama koje se nude.

promo Acibadem

Bülent SAÇAK, profesor estetske, plastične i rekonstruktivne kirurgije u bolnici Acıbadem Ataşehir, bavi se rekonstruktivnim i estetskim radovima već 20 godina. Uz operaciju dojke, koja je među najčešće izvođenim estetskim kirurškim zahvatima, bavi se i pomlađivanjem lica, rinoplastikom i oblikovanjem tijela. Prof. SAÇAK, podijelio je informacije o estetskim zahvatima koje je primjenjivao a koji obuhvaćaju kirurgiju dojke, rinoplastiku i liposukciju.

Operacije dojke; Povećanje, podizanje, smanjenje

Kirurgija dojke opći je pojam koji pokriva sve operacije dojke i dijeli ih u "REKONSTRUKTIVNE" ili "ESTETSKE".

Rekonstruktivna kirurgija, podrazumijeva rekonstrukciju tkiva dojke, može se izvesti čim se tkivo dojke odstrani tijekom operacije raka dojke ili po potrebi naknadno.

Estetika dojki za cilj ima poboljšati cjelokupni oblik i formu dojki i može se, na zahtjev, izvoditi na svim pacijenticama starijim od 18 godina.

Estetsku kirurgiju dojke čini više različitih zahvata. Jedan od njih je i mamoplastika ili povećanje grudi, u kojem se ukupni volumen grudi povećava korištenjem pretežno silikonskih proteza ili masnih transplantata.

Podizanje dojki ili mastopeksija operacija je kojom se ispravlja opuštenost dojki i poboljšava oblik dojki bez znatnog utjecaja ili promjene volumena dojki.

Operacija smanjenja grudi postupak je smanjenja volumena grudi na zahtjev pacijentice kako bi se smanjile tegobe poput bolova u vratu te kožnih problema. Tijekom ovog procesa, položaj bradavice se također prilagođava. Svaka žena starija od 18 godina može se prijaviti na konzultacije o volumenu ili obliku grudi pod uvjetom da nema pridruženih bolesti.

Općenito, operacija dojke jednostavan je i bezbolan zahvat. Boravak u bolnici, u većini slučajeva, ne traje dugo i većina pacijentica dobiva otpust sljedećeg dana nakon operacije.

Rana postoperativna njega traje 7-10 dana. Pacijentice koji dolaze iz inozemstva mogu se vratiti natrag kući nakon 10-14 dana. Za potpuni povratak obvezama i punu funkcionalnost nakon operacije pacijenticama trebaju tri tjedna oporavka. Nakon šest tjedana može se započeti s laganijim sportskim aktivnostima poput pilatesa i dizanja utega.

Svi opći rizici vezani uz anesteziju i samu operaciju odnose se na sve vrste operacija dojke. O rizicima se detaljno razgovara tijekom konzultacija prije operacije.

Okosnicu u praksi kirurgije dojke čine sveobuhvatni predkirurški rad s timom anesteziologa te pedantnost u radu kirurga.

Rinoplastika: Korekcija nosa

Rinoplastika je kirurški zahvat kojim se vrši korekcija postojećeg oblika nosa u skladu s licem te se po potrebi otklanjaju problemi s dišnim putovima.

Rinoplastika se može raditi kod svih pacijenata starijih od 18 godina koji nemaju popratne bolesti. Stanja poput gubitka strukture hrskavice i smanjenja zadovoljstva pacijenata nakon rinoplastike čine ovu operaciju teškom za pacijente u poodmakloj dobi. Općenito, poželjna dobna skupina za rinoplastiku u opsegu je od 18-e do 30-e godine života.

Bolnički oporavak nakon rinoplastike uglavnom je ograničen na jednu noć i jedan dan. Pacijenti dobivaju otpust nakon previjanja nosa, a nakon toga se na prvoj kontroli 7. dana od operacije taj zavoj skida.

Ukoliko pacijent nema tegoba, na posao se može vratiti nakon 10 do 14 dana.

Rinoplastika se općenito smatra sigurnim zahvatom. Ipak, osjetljiva je to operacija i najčešća komplikacija nakon operacije u početnom razdoblju je bol. Literatura s podacima o kasnijem nadzoru pokazuje da 10-15% pacijenata želi revizijski kirurški zahvat. Svim pacijentima koji žele ići na rinoplastiku treba reći da će u nekim slučajevima, naravno ne uvijek, možda trebati reviziju.

Liposukcija: Preoblikovanje tijela

Liposukcija je kirurški zahvat za oblikovanje tijela, ne za mršavljenje. Izvodi se radi uklanjanja potkožnog masnog tkiva i oblikovanja tijela pomoću posebnih uređaja i kanila. Liposukcija se izvodi samostalno ili često u kombinaciji s drugim zahvatima poput abdominoplastike. Ova se aplikacija smatra kirurškim zahvatom i prije i tijekom operacije poduzimaju se sve mjere opreza slične ostalim operacijama.

Svi pacijenti stariji od 18 godina, bez popratnih bolesti, mogu biti predmetom liposukcijskog zahvata kako bi preoblikovali ili odstranili višak masnoće u tijelu.

Ako je pacijent dobro i nakon liposukcije nema jake bolove, dobiva otpust iz bolnice dan ili dva nakon operacije.

Nakon operacije pacijenti nose posebnu čvrstu odjeću koja prianja uz tijelo kako bi se smanjila oteklina i edem na mjestima gdje se radila liposukcija. Uz mjere opreza u prva tri tjedna, pacijenti se svom normalnom životu mogu vratiti bez ikakvih problema.

Cilj liposukcije je ukloniti suvišno masno tkivo neposredno ispod kože i iznad mišića, tako da su najčešća komplikacija modrice i bol. U vrlo malom broju slučajeva, mala količina tekućine koja se zove seroma može se nakupiti neposredno ispod kože. U ranom postoperativnom razdoblju ovo su glavni rizici.

U kasnijem razdoblju, neki pacijenti možda neće biti zadovoljni rezultatom. Posljedice nezadovoljstva uzrokovane su lošom komunikacijom te nerazumijevanjem između kirurga i pacijenta.

Za uspješan ishod u estetskoj kirurgiji

U estetskoj kirurgiji podjednako su važni i sigurnost pacijenta i konačni rezultat zahvata.

Za uspješan ishod zahvata u estetskoj kirurgiji trebate razgovarati se svojim kirurgom, raspitati se o svakom detalju, posebno izdvojiti svoje pritužbe i očekivanja.

Najvažnije od svega je da operaciju trebate obaviti u zdravstvenoj ustanovi sa sveobuhvatnom uslugom i trebate također upamtiti da ono što vam treba nije samo dobar kirurg, već i dobra zdravstvena ustanova s iskusnim timom anesteziologa i predanim timom medicinskih sestara. Konačno, trebate biti sigurni da, nakon operacije, kad god vam je to potrebno, uvijek možete doći do svog liječnika ili kirurga.

Želite li saznati više, slobodno možete kontaktirati najbliži Informativni ured Acıbadem putem Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na web stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:16