Germania humanitarni izazov – Akcija „Klubovi doniraju“ nastavljena u Splitu donacijom za Udrugu Anđeli

 promo

Ante Perkušić, pobjednik Germanijinog natjecanja u zakucavanju za igrače Košarkaškog kluba Split, donaciju Germanije namijenio je za Udrugu roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju "Anđeli".

Germanijina humanitarna akcija ovog puta okupila je na terenu košarkaše KK Split. Pobjednik natjecanja u zakucavanju bio je Ante Perkušić, a njegov odabir za donaciju Germanije jest splitska Udruga Anđeli.

Udruga roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju „Anđeli“ djeluje u Splitu od 2005. Ideja osnivanja Udruge potekla je od činjenice da se o djeci s najtežim tjelesnim invaliditetom, odnosno potpuno nepokretnoj djeci, ne skrbi nitko osim njihovih obitelji, te da su takva djeca potpuno odsječena od društva.

image
promo

Stoga Udruga „Anđeli“ pruža razne oblike besplatne skrbi za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju, te ujedno skrbi i za članove njihovih obitelji. Do danas je Udruga razvila sistem pružanja terapija, radionica, savjetovanja, psihološke pomoći, kao i niz drugih oblika pomoći i kao takva je prepoznata na lokalnoj i državnoj razini.

„Stručni tim koji Udruga okuplja, a koji radi direktno s korisnicima, čine fizioterapeut, psiholog/sociolog, radni terapeut, defektolog, edukatori, Halliwick terapeut (plivanje), Vest terapeut i njegovatelj. Uz stručnjake i terapeute Udruga je razvila i pravnu službu koja je uvijek dostupna svim roditeljima i članovima obitelji korisnika, a sve u svrhu poboljšanja kvalitete njihovih života, kao i ostvarivanja njihovih prava“, istakla je predsjednica Udruge Dijana Aničić.

Aničić kaže da Udruga trenutno skrbi o preko 272 djece najtežih tjelesnih invalida i djece s teškoćama u razvoju, bez obzira na povijest bolesti i dijagnozu. Broj korisnika svakim danom raste, a time i potreba Udruge da pruži još više i bolje. Upravo iz tog razloga, te temeljem dosadašnjih iskustava i prakse u svakodnevnom radu s navedenom kategorijom djece spoznalo se da je nužno pokrenuti osnivanje Re/ha centra i Re/ha vrtića, kao oblika skrbi za djecu koja nemaju integraciju ni u vrtiće ni u škole od strane državnih institucija.

image
promo

„Uz pomoć donatora, Udruga je osigurala potrebne prostore za rad, potpuno ih preuredila i opremila. Tako u njima već sad djeluju Re/ha centar i Re/ha vrtić. Zahvaljujemo Germania Sportu što nam se pridružila na našem putu i pomogla nam u daljnjem ostvarenju naših ciljeva“, zahvalila je Aničić.

Donaciju su Udruzi Anđeli uručili pobjednik izazova Ante Perkušić iz KK Split te Domagoj Dananić iz korporativnih poslova Germanije. Ujedno, predstavnik KK Split Ozren Maršić članovima Udruge je predstavio tijek i snimanje natjecanja.

„Germania Sport svojim društveno odgovornim djelovanjem kontinuirano stoji uz društvene dionike koji svojim angažmanom nastoje stvarati pozitivne promjene u zajednici. Stoga ovom donacijom šaljemo Udruzi Anđeli snažnu poruku podrške za njihov rad, a sve kako bi štićenicima i njihovim obiteljima osigurala dostojanstven život.“, izjavio je Dananić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:47