Germania Sport podržala košarkaški klub Hermes Analitica – Za nove uspjehe budućih prvaka

Germania promo

Kroz programe društveno odgovornog poslovanja, Germania Sport podržava mnoge sportske kolektive, javne institucije i udruge civilnog društva. Ovoga smo puta s velikim zadovoljstvom donacijom stali uz Košarkaški klub Hermes Analitica iz Zagreba.

Hermes Analitica se u ovoj sezoni natječe u drugom razredu Hrvatske košarke – A1 ligi, a uspjehe kluba nam je u razgovoru predstavio trener Zvonimir Mravak.

„Košarkaški klub Hermes Analitica osnovan je 1996. godine, iz školske momčadi Osnovne škole Matko Laginja. Prilikom osnivanja, moto kluba je bio ‘‘Djecu iz kafića i ulica u sportske dvorane!‘‘ kako bi se i nakon završetka škole mogli nastaviti družiti kroz sport. Klub danas broji preko 100 članova i to od škole košarke do seniorske momčadi.“ – započeo je Mravak.

image

Germania promo

Nastavio je navođenjem najvećih uspjeha: „Kad je klub osnovan i kad je krenuo s natjecanjima u seniorskoj kategoriji, u rekordnom periodu od zadnje lige je dosegao prvu ligu. Svake je godine u nižim ligama osvajao prva mjesta i ulazio u ligu više kako bi u sezoni 1999./2000. izborili ulazak u prvi razred Hrvatske košarke, tadašnju Prvu A1 ligu. Najbolji uspjeh kluba je bio u sezoni 2003./2004. kada smo osvojili 5. mjesto u Republici Hrvatskoj.“

Mravak posebno ističe program škole košarke koji je integralni proizvod. Dodaje da je sport vještina koja se mora učiti da bi se razvijala. Istodobno započinje u duhu i tijelu. Sport podrazumijeva odnose pojedinca prema sebi, grupi, pobjedi, porazu, slobodi i sreći. Tako i glasi moto ovog kluba „Pravedan i sretan!“

image

Germania promo

„Iznimno smo zahvalni društvu Germania Sport što nas je prepoznalo, podržalo i pomoglo uplatom donacije!“ – zaključio je Mravak.

Donaciju je uručio i proveo trening s igračima KK Hermes Analitica Domagoj Dananić iz korportivnih poslova Germania Sporta.

„Društveno odgovorna kompanija Germania Sport oduvijek prepoznaje važnost sportskih kolektiva u zajednici i kontinuirano ulaže u napredak hrvatskog sporta na svim razinama. Zadovoljstvo nam je što ćemo ovom donacijom unaprijediti i olakšati djelovanje KK Hermes Analitica, od škole košarke do seniorske momčadi.“ – istaknuo je Dananić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:41