Glasajte i vi za pobjednika filmske nagrade LUX

EAFA promo

Europski parlament u suradnji s Europskom filmskom akademijom, Europskom komisijom i Europa Cinemas poziva europsku javnost da sudjeluje u izboru dobitnika Nagrade publike LUX 2022.


Još samo do srijede 25. svibnja traje glasanje za Nagradu publike LUX 2022. - europsku filmsku nagradu koju dodjeljuju Europski parlament i Europska filmska akademija. Ovogodišnja su tri finalista u utrci za nagradu filmovi Bijeg redatelja Jonasa Pohera Rasmussena, Konačna sloboda Sebastiana Meisea i Quo Vadis, Aida? redateljice Jasmile Žbanić.

Pridružite se najvećem filmskom žiriju u Europi: na digitalnoj platformi do srijede ocijenite filmove nominirane za LUX i osvojite putovanje u Strasbourg! Naime, deset nasumično odabranih građana dobit će priliku sudjelovati na svečanoj dodjeli Nagrade LUX koja će se 8. lipnja održati u Europskom parlamentu u Strasbourgu. Troškove puta i smještaja pokrit će Europski parlament, a sretni dobitnici imat će priliku upoznati redatelje svih triju filmova iz finala. Povrh toga, zahvaljujući partnerstvu Europskog parlamenta s Europskom filmskom akademijom, tri osobe koje daju svoj glas svojim filmskim favoritima osvojit će jednogodišnju pretplatu na MUBI streaming uslugu, a još troje komplet filmskih plakata s autogramima.

image

EAFA promo

Europski parlament u Hrvatskoj u suradnji sa Zagreb film festivalom tijekom travnja 2022. Bijeg, Konačnu slobodu i Quo vadis, Aida? besplatno je prikazao u nezavisnim kinima u 13 hrvatskih gradova.

Cilj LUX Nagrade publike je približiti europskoj publici, redateljima i europskim filmašima. Čineći europske filmove dostupnima široj javnosti, Nagrada publike LUX promiče europsku kinematografiju i pomaže publici da otkrije europske filmske dragulje.

image

LUX/ZFF/Europski parlament

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:41