Global Executive MBA program - predavanja u Zagrebu, Veneciji, Luxemburgu, New Yorku i Singapuru

Otvoren je MBA Scholarship Competition putem kojeg se dodjeljuju tri stipendije za studij
 Anamarija Tabulov

Jeste li čuli za Global Executive MBA koji će menadžerima, poduzetnicima i profesionalcima nuditi priliku da poboljšaju svoja znanja i vještine, iskoriste predavanja međunarodnih fakulteta i steknu diplomu jedne od rijetkih svjetskih poslovnih škola s AACSB akreditacijom?

Naime, radi se o partnerstvu između Zagrebačke škole ekonomije i managementa i H-FARM Collegea koje donosi inovativan obrazovni program. H-FARM je svjetski poznata platforma za inovacije i digitalizaciju, smještena u najvećem i najmodernijem europskom kampusu za inovacije, obrazovanje i inkubaciju startupova. Poznati su kao vodeći europski poduzetnički hub koji je tijekom 15 godina uložio više od 28 milijuna eura u 120 startupova, a prije tri godine razvili su jedan od tehnološki najnaprednijih fakultetskih kampusa gdje se prepoznaju i potiču tzv. tech talenti.

image
Anamarija Tabulov

Profesor Carlo Carraro nam je pojasnio o čemu se radi i što se sve može očekivati od ovog programa. “Global Executive MBA vodeći je program H-FARM Collegea. Dizajnirali smo i vodimo ovaj inovativni program sa ZŠEM-om kako bismo profesionalcima, menadžerima i poduzetnicima pružili priliku da poboljšaju svoje znanje i razviju nove vještine potrebne za suočavanje s izazovima budućnosti. Učenje sudionika bit će iskustveno i zanimljivo, obogaćeno vježbama vođenja i upravljanja poslovanjem, planiranjem i analizom poslovnih slučajeva.”

image
Anamarija Tabulov

Program je strukturiran tako da sudionicima pruža fleksibilnost pohađanja studija tijekom vikenda, uživo ili online, a osim fleksibilnosti pohađanja nastave, tu su i česta studijska putovanja – ne samo na H-FARM College u Italiji, već i u vodeća svjetska središta u Luksemburg, New York i Singapur. Na pitanje koji je najveći izazov za digitalnu transformaciju u ovoj pandemiji, ekspert Carrero spremno je ponudio odgovor. “Covid-19 ubrzao je proces digitalne transformacije i stvorio krajolik koji potiče inovacije. Za mnoge tvrtke i organizacije proces je bio u tijeku, ali su ih učinci pandemije natjerali da pojačaju digitalizaciju svojih aktivnosti povećanim ulaganjima i novim partnerstvima. Najveći je izazov transformirati dosadašnja rješenja u trajne smjernice, sposobne pratiti put stalnog razvoja i rasta. Zato je za poslovne lidere od izuzetne važnosti da nastave učiti i oslobađati svoj profesionalni i ljudski potencijal u smjeru pokretanja pozitivnih promjena u svijetu”.

image
Anamarija Tabulov

Znate li tko su studenti na Global Executive MBA programu koji traže nova i primjenjiva znanja za unapređenje poslovnih procesa i osobni razvoj?

Global Executive MBA program namijenjen je osobama iz srednjeg i višeg managementa s minimalno tri godine radnog iskustva koji žele usavršiti i unaprijediti svoje poslovne procese novim znanjima poslovnog upravljanja koja se stječu kroz studij. Global Executive MBA program okuplja studente s desetogodišnjim radnim iskustvom koji nisu nužno ekonomisti (inženjeri, pravnici, farmaceuti, IT-ovci) te koji tvore zaista jednu međunarodnu studentsku grupu (71% međunarodnih studenata). Polaznici ovog studija imaju jasan cilj, a to je prikupljanje novih znanja i vještina te umrežavanje na globalnoj razini kako bi unaprijedili svoje poslovanje te razvili uspješnu globalnu karijeru.

image
Anamarija Tabulov

Student Damir Brešković je nakon višegodišnjeg rada inženjerskog rada u telekomunikacijskoj industriji smatrao nužnim proširiti svoja znanja i vještine iz područja managementa zbog čega se upisao na Global Executive MBA program.

“U odnosu na klasični Executive MBA program, Global Executive MBA ZŠEM-a dodaje i međunarodnu komponentu programu. Ta komponenta podrazumijeva kombinirana predavanja profesora sa ZŠEM-a i H-Farm College iz Italije, kao partnerske ustanove u programu, ali i mnoštva gostujućih predavača koji dolaze iz različitih industrija i kompanija. S takvom sinergijom osigurava se stjecanje teoretskog i praktičnog znanja kao i mogućnost šireg pogleda na određene teme.” - ističe Damir Brešković, Network Development and Operations Expert iz Hrvatskog Telekoma.

image
Anamarija Tabulov

Iznimno zadovoljan studiranjem na Global Executive MBA programu je i Lucijan Jurić koji ističe kako je odličan odnos ZŠEM-a prema studentima, kako profesora tako i administrativnog osoblja.

“Hit je i suradnja s H-FARM Collegeom. Studiranje na modernom kampusu koji spaja modernu tehnologiju u obrazovanju i tradicionalno talijansko gostoprimstvo u malom gradu izvrsna je osnova za učenje od najboljih svjetskih ekonomskih autoriteta koje škola pruža tijekom ovog programa. Na ovom putovanju društvo su mi pravili kolege iz različitih grana poslovanja te tako obogatili moje iskustvo studiranja kako privatno tako i poslovno. Svakako preporučujem ovaj studij budućim generacijama studenata ili menadžerima koji su poput mene u potrazi za novim iskustvom.” - istaknuo je Lucijan Jurić, direktor Ponte Antiqua- agencija za nekretnine.

Koja je posebnost Global Executive MBA programa Zagrebačke škole ekonomije i managementa?

Global Executive MBA program Zagrebačke škole ekonomije i managementa okuplja predavače s bogatim poslovni i akademskim međunarodnim iskustvom. Predavanja se održavaju u Zagrebu na kampusu ZŠEM-a, na H-FARM College u Italiji kod Venecije, na Luxembourg School of Business u Luxemburgu te na Stevens Institute of Technology u New Yorku. Uz predavanja u velikim poslovnim središtima za studente su organizirani posjeti i predavanja stručnjaka iz vodećih kompanija. Sve navedeno lako se usklađuje s brojnim privatnim i poslovnih obvezama jer se predavanja održavaju vikendima, a studijska putovanja u najdužem trajanju od pet dana.

Stjecanje novih znanja i vještina u Zagrebu, Veneciji, Luxemburgu, New Yorku i Singapuru kroz studij u trajanju od godinu dana s diplomom priznatoj na nacionalnoj i međunarodnoj razini odabir je mnogih koji žele razvijati uspješnu globalnu karijeru na međunarodnoj razini.

image
Anamarija Tabulov

Kako do stipendije za Global Executive MBA program?

Otvoren je MBA Scholarship competition na kojem se mogu osvojiti stipendije za Global Executive MBA program i to na temelju motivacije, radnog iskustva i poslovnog slučaja.

Kandidati koji se natječu za stipendiju trebaju slijediti sljedeće korake:

  • ​​Ispuniti prijavu u kojoj se prilaže životopis i motivacijsko pismo do 24. svibnja 2022.
  • Sudjelovati na “Digital Transformation in Supply Chain Management ” radionici u subotu 28. svibnja 2022.
  • Priložite rješenje poslovnog slučaja s radionice

Radionicu će voditi dr. sc Marin Jovanović, profesor s Copenhagen Business School i gostujući znanstvenik na Luleå University of Technology.

Na jesen sa studijem kreće nova generacija studenata Global Executive MBA programa, a prijave za nove kandidate otvorene su do 20. lipnja. Više informacija o studiju možete pronaći na internetskoj stranici ZŠEM-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:36