Highlander Medvednica: Planinarska avantura nadomak Zagreba

Spektakularno drugo izdanje HIGHLANDER Medvednice ove će se godine održati u lipnju

Highlander promo

Građani prvog glavnog grada na popisu HIGHLANDER destinacija, u listopadu su prošle godine po prvi puta su imali priliku opustiti se u vikend avanturu te uživati u čistoj i netaknutoj prirodi Parka prirode Medvednica. Prvo izdanje HIGHLANDER Medvednice oduševilo je više od 150 sudionika, koji su došli spremni iz: Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije te Slovenije. Na ruti HIGHLANDER Medvednice uživali su i stari i mladi pa je tako najstariji HIGHLANDER imao 60, a najmlađi 9 godina.

Ove će godine sudionici, od 2. do 4. lipnja, ponovno imati priliku uživati u 59 kilometara dugoj ruti koja će započeti u Susedgradu i pratiti transverzalu Medvednice prepunu prirodnih dragulja poput slapa Sopot i jezerca Kraljičin zdenac, jednog od omiljenih izletišta na Medvednici, koji će oživjeti bojama proljeća.

Ruta će uključivati i obavezne kontrolne točke koje će se nalaziti na Kamenim svatima s kojih se pruža lijep vidik na Samoborsko gorje i dio Hrvatskog zagorja, Planinarsko sklonište Falat, Kraljičin zdenac, Sljeme i Planinarski dom Lipa-Rog.

image

Highlander promo

Na HIGHLANDER Medvednici, sudionici će, uz samu avanturu života koju događaj donosi, moći iskusiti i određene ekskluzive. Jedna od njih zapravo je mogućnost spavanja na Falatu gdje je to inače zabranjeno s obzirom da se nalazi unutar prostora Parka prirode Medvednica, a najspektakularnija ekskluziva, a time i kontrolna točka događaja, smještena je na samom vrhu RTV tornja Sljeme i s kojeg će sudionici moći uživati u nezaboravnom panoramskom pogledu na cijeli grad i Zagrebačku goru.

Uz izazove koje će sudionici prolaziti na ruti, dolazak na kontrolne točke će, uz odmor, značiti i početak festivalskog programa koji će i ove godine uključivati razna edukacijska predavanja, živu glazbu oko vatre, satove yoge i promatranje zvijezda teleskopom.

Atraktivnost lokacije, odlično održavana planinarska infrastruktura, dobra gastro-ponuda te blizina grada – čime je sudionicima olakšan dolazak na događaj i smanjen njihov ugljični otisak – samo su neke od prednosti dolaska na HIGHLANDER Medvednicu.

image

Highlander promo

HIGHLANDER Medvednica, koja se organizira uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, savršena je prilika za ostaviti užurbani radni tjedan iza sebe te za uživanje u prirodi koja je vrlo često u neposrednoj blizini, a ne koristi se na najbolji mogući način. Ovo planinarsko događanje ujedno je i pravi mamac za sve ljubitelje hajkanja – kombinacija biciklizma i planinarenja – da se okušaju u novom izazovu, a Sljeme je idealna kulisa za stanovnike Zagreba i okolice da iskušaju vlastite granice na domaćem terenu. Tri dana u planinama u društvu zaljubljenika u planine i avanture iznjedrit će iskustvo koje se pamti za cijeli život.

Za više informacija posjetite: https://highlanderadventure.com/hr/medvednica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:10