Holistički pristup zdravlju vašeg djeteta: Salvea podiže standarde u pedijatriji

Dr. Ante Mazalin i mag.pharm, mag.oec. Marija Bošnjak

 Promo

Uvijek želimo samo najbolje za svoju djecu. Kada je u pitanju njihovo zdravlje, standardi su nam još viši – tražimo nekoga tko će im ponuditi sveobuhvatan tretman i brigu, u najkraćem mogućem roku. Upravo to nudi Poliklinika Salvea, najnovija privatna pedijatrijska poliklinika u Zagrebu koja će vas oduševiti modernim dizajnom, a medicinski tim stručnošću i toplim pristupom.

Poliklinika Salvea otvorena je krajem studenog prošle godine i u vrlo kratkom roku profilirala se u polikliniku koja pomiče granice. Ono po čemu je jedinstvena, jest holistički pristup liječenju, svojevrsna paradigma kojoj teži moderna pedijatrija.

Stručni medicinski tim Poliklinike Salvea, uz prof. dr. Milivoja Jovančevića, primarijusa s više od 40 godina iskustva te omiljene zagrebačke pedijatrijske sestre, Bernardice Pavlić Pračić čine i specijalisti pedijatrije dr. Monika Aćimović i dr. Ante Mazalin te medicinska sestra Marina Yates. Medicinski tim predstavlja kombinaciju neprijeporne stručnosti i najviših standarda zdravstvene skrbi kroz kontinuiranu edukaciju, a sve to uz energičnu i brzu reakciju te mnoštvo empatije i topline koja je pri posjetu liječniku podjednako potrebna mališanima i roditeljima.

image

Dr. Monika Aćimović

Promo

Dr. Milivoj Jovančević, čije je ime u Hrvatskoj postalo sinonimom za vrhunsku pedijatriju, ističe:

U današnjem svijetu, klasični pristup medicinskoj zaštiti usmjeren na bolest i simptome, više nije dovoljan. Potrebno je sagledati svako dijete u cjelini njegovog biološkog, obiteljskog i socijalnog konteksta. Kada govorimo o ulozi zdravstvene zaštite, uvriježen je stav da je osnovna zadaća otkriti bolest i potom odrediti terapiju. Cjelokupni koncept edukacije liječnika zasniva se na takvom manje-više biološko-dijagnostičkom principu u čijem je središtu pažnje bolest, a ne bolesnik. Takvim se pristupom ne mogu zadovoljiti sve bolesnikove potrebe.

image

Prof. dr. Milivoj Jovančević

Promo

Ovakvo promišljanje zdravlja i cjelokupne dobrobiti djeteta i obitelji u Poliklinici Salvea zaživjelo je kroz posebno osmišljen holistički pristup liječenju i skrbi. Uspješna suradnja s roditeljima, zadovoljstvo djece i njihovih roditelja kao i zaposlenika Poliklinike su važan element na kojima počiva holistički model djelovanja, objašnjava Marija Bošnjak, izvršna direktorica Poliklinike Salvea. Holizam ne njeguju samo u odnosu spram pacijenata, nego i interno, u svakodnevnom radu klinike.

Holizam nije samo riječ, nego naš način rada. U Poliklinici Salvea se svako dijete tretira kao pojedinac s jedinstvenim potrebama i jedinstvenim karakteristikama. Uz holistički pristup zdravlju i redovnu edukaciju tima, Poliklinika Salvea velik značaj daje internoj kulturi i zadovoljstvu svojih djelatnika. Odlike jednog takvog zdravog podržavajućeg i poticajnog internog okruženja dovode do motiviranih zaposlenika, a što se onda naposlijetku prenosi i na ugodnu suradnju s roditeljima i najmlađima – kaže Marija Bošnjak.

Kako bi omogućili najmanjim pacijentima sveobuhvatnu zaštitu, tim Poliklinike kontinuirano radi na implementaciji novih usluga, subspecijalističkih i suradnih struka.

- Pristupamo pacijentima kao članovima obitelji. Želimo roditeljima pružiti osjećaj mira i sigurnosti da ćemo napraviti sve što je u našoj moći da pomognemo i budemo uz njih u svim manje ili više izazovnim situacijama. Osim ponude subspecijalističkih i usluga suradnih struka, povezani smo sa svim dionicima u zdravstvu, aktivno razmjenjujemo informacije, a sve u svrhu stavljanja djeteta u središte našeg rada. Naša snaga je upravo u tome što smo najprije posložili ono temeljno za zdravlje djece, opću pedijatriju, koju nastavljamo obogaćivati ekspertizom od strane subspecijalista – ističe direktorica Marija Bošnjak.

Tako se, uz opće preglede pedijatara, u rad Poliklinike Salvea svojom ekspertizom uključuju i pedijatrijski kardiolog, gastroenterolog, nefrolog, imunolog/alergolog, neuropedijatar i ostali pedijatrijski subspecijalisti i specijalisti, a roditeljima su u Poliklinici Salvea dostupne i usluge psihologa, nutricionista, fizioterapeuta, logopeda. Poliklinika Salvea intenzivno radi i na edukaciji roditelja i djece kroz razne radionice i edukacije, u svrhu razvijanja roditeljskih kompetencija i obiteljske dinamike kako bi svi zajedno doprinijeli sretnom i zdravom odrastanju najmlađih članova.

Interijer Poliklinike Salvea pažljivo je uređen osiguravajući smirujuć, ugodan i pozitivan doživljaj posjeta pedijatru. Interijer je uređen prema principima feng shuija, potičući harmoniju i pozitivnu energiju. Svaki kutak klinike osmišljen je s ciljem stvaranja opuštajućeg i poticajnog okruženja za djecu i njihove obitelji.

Za više informacija o Poliklinici Salvea te informacijama kako možete osigurati najbolju zdravstvenu skrb za vaše dijete, posjetite našu web stranicu www.poliklinika-salvea.com ili kontaktirajte na brojeve telefona 01/3300-505 ili 099/162 – 6579.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 14:41