PROMO

Hrvatska pošta podržala akciju doma za starije „Noni“

Kad šalješ pismo, šalješ srce
Hrvatska pošta

Hrvatska pošta uključila se u akciju doma za starije „Noni“ u Zagrebu te učenicima dviju osnovnih škola darovala kuverte i poštanske marke kako bi njihova pisma stigla u ruke štićenika. Usamljenost štićenika nastavlja se i nakon Božića pa Hrvatska pošta poziva građane da im nastave pisati.

Znajući da je pandemija koronavirusa zatvorila vrata domova za starije i nemoćne i onemogućila štićenicima da blagdane provedu sa svojim najmilijima, Anđela Sirovina, voditeljica aktivnosti doma „Noni“, putem društvenih mreža pozvala je javnost da štićenicima doma pošalju pismo:

image
Hrvatska pošta

„Božić je vrijeme darivanja u kojem prevladavaju osjećaji iščekivanja, nade i čežnje. Naši korisnici prilagodili su se ovim novim izazovnim vremenima, ali pridržavanje epidemioloških mjera ne znači da nisu u mogućnosti upoznati nove prijatelje! Zato molimo sve naše pratioce, ali i vaše mame, tate, bake, djedove, sinove i kćeri, ma recite svima koje poznajete – da nam pošalju pismo“.

Inicijativa je oduševila mnoge građane, a posebno djecu u osnovnim školama koja su se potrudila kako bi pružili pažnju onima kojima je u ovom trenutku najpotrebnija. Poštari su dostavili brojna pisma, čestitke i crteže te brojnim štićenicima doma „Noni“ uljepšali ove neobične blagdane. Samo u prvom tjednu dom Noni dobio je gotovo 500 pisama. Neka se duh Božića nastavi i u narednima danima i zato Hrvatska pošta poziva građane da nastave sa slanjem pisama.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=fRxrCgZSWBs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:02