DAVIS CUP

Hrvatski tenisači pišu nove sjajne stranice povijesti tenisa

Ministrica Brnjac, Nikolina Babić, Mandžukić, Brekalo i Perišić uz naše tenisače

Madrid, 02.12.2021.- Ministrica turizma i sporta RH, Nikolina Brnjac posjetila je Hrvatsku Davis cup reprezentaciju.

 Mario ĆUŽIĆ/HTS

Hrvatski Davis Cup reprezentativci pišu novu povijest hrvatskog tenisa. U očekivanju dvoboja protiv Srbije, naše je reprezentativce posjetila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. Nakon što su ih bodrili na tribinama u Torinu, uz naše su i dalje podrškom nogometne zvijezde Josip Brekalo, Mario Mandžukić i Ivan Perišić.

image

Torino, 28.11.2021.- Hrvatska i Mađarska igraju u drugom kolu Davis cup finala u Pala Alpitour dvorani u Torinu. Drugi meč dana igraju Marin Čilić i Zsombor Piros Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Mario ĆuŽiĆ/hts

„Svi smo vrlo sretni, ponosni i emotivni nakon veličanstvenih pobjeda naših igrača. Velike čestitke svima. Vrlo smo zadovoljni obzirom da su u ovome sastavu bili i naši mlađi igrači, Borna Gojo i Nino Serdarušić koji su puno doprinijeli i plasmanu u polufinale. Čar Davis Cupa je i da svatko u bilo kojem trenutku ima šanse, bez obzira tko je favoriziran među igračima. Kada se igra za domovinu, atmosfera i energija među igračima i cijelome timu uvijek je na visokom nivou, što je iznimno važno za postizanje vrhunskih rezultata!“ – izjavila je Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza.

Igrači su u posljednjim pripremama za veliko polufinale protiv Srbije. „Preselili smo u Madrid, treninzi su odrađeni te očekujemo sutrašnji veliki izazovni meč protiv Srbije. Sve je otvoreno, uz naše dobre igre svih igrača sigurno imamo dobru šansu za plasman u finale. Korak, po korak, kako je bilo i do sada!“– govori Nikolina Babić.

image

Torino, 29.11.2021.- Četvrtfinale Davis cupa, Italija - Hrvatska u Torinu. Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Mario ĆuŽiĆ/hts

Hrvatski reprezentativci uvijek su posebno raspoloženi kada igraju za domovinu. Ovi dani za hrvatski su tenis vrlo važni i uspješni, što će opet rezultirati u daljnjem radu među našim mladim nadama te ćemo ovim putem pobuditi želju i motivaciju kod djece za bavljenje tenisom.

„Ovi rezultati zasigurno su bitni i za popularizaciju tenisa u Hrvatskoj. Naši igrači su veliki idoli i uzori mladima i djeci. Svakim našim većim uspjehom, sve više djece imamo u našim teniskim školama, a utjecaj vrhunskih rezultata bitan je i motivirajući i za naše mlade tenisače. Pored velikih rezultata u Davis Cupu, imamo izvrsne rezultate u juniorskom tenisu. Mili Poljičak osvojio je turnir u Meksiku. Trenutno je pet naših igrača na Eddie Herr turniru te su svi prošli prvo kolo. Također, na glavnom juniorskom turniru Australian Open naših će pet igrača biti nakon dugo vremena, što je izniman uspjeh. U svim segmentima imamo dobre rezultate te dobre igrače. To je rezultiralo načinom promjene rada i financiranja samih juniora na što smo jako ponosni. Maksimalno ćemo se i dalje truditi ostvarivati što bolje uvjete za naše igrače kako bi nastavili s odličnim rezultatima!“ – otkriva Nikolina Babić i dodaje: „Ono što je prioritetno je rješavanje kvalitetne infrastrukture, koju nakon svih ostvarenih rezultata naši reprezentativci i mlade nade zaslužuju. Ona je prioritet za daljnji razvoj tenisa te za budućnost naših mladih, perspektivnih igrača. Dužni smo im osigurati maksimalno dobre uvjete kako se ne bi morali pripremati u inozemstvu već da ostanu u Hrvatskoj te da isto tako svi skupa ostaju dalje igrati za našu reprezentaciju!“ – zaključila je Nikolina Babić.

image

Torino, 29.11.2021.- Četvrtfinale Davis cupa, Italija - Hrvatska u Torinu treći meč dana igraju Nikola Mektić i Mate Pavić protiv Yannik Sinnera i Fabia Fogninia. Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Mario ĆuŽiĆ/hts


Partneri HTS-a su: HTZ, Janaf, Babolat, SIXT i Uniline. Hrvatska je do sada osvojila dva Davis Cupa. Susreti Davis Cup turnira prenosit će se na drugom programu HTV-a te na Sport klubu.

„Želim Vam puno sreće u sutrašnjem dvoboju, Hrvatska je uz vas!“ – Nikolina Brnjac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. prosinac 2023 02:50