Dobrih 100 godina

I nakon stoljeća postojanja Grupa KONČAR niže poslovne uspjehe

Svoju povijest KONČAR je započeo prije 100 godina u jednoj zagrebačkoj radionici, a danas slovi za regionalnog lidera u elektroenergetici i proizvodnji tračničkih vozila. Osim što je postao jednim od najvećih hrvatskih izvoznika te nositeljem inovacija, standarda kvalitete i tehnološkog napretka, KONČAR je izrastao i u simbol dugotrajnosti i tradicije.
promo 
 Prvi tramvaj za Latviju

Uz neizmjeran doprinos domaćoj industriji, Grupa KONČAR ima reference u gotovo 130 zemalja, a do danas je proizvela i isporučila više od 400 tisuća transformatora raznih vrsta, naponskih nivoa i snaga, djelomično ili u potpunosti izgradila i revitalizirala 375 hidroelektrana, proizvela i revitalizirala 700 generatora te proizvela i isporučila gotovo 200 niskopodnih tramvaja i vlakova.

Kvaliteta, pouzdanost i tehnološki napredak

U KONČARU tradicija znanja, inovativnosti i privrženost kompaniji njeguju se i razvijaju iz jednog naraštaja u drugi. Generacije su sudjelovale u stvaranju jedne od vodećih regionalnih tehnoloških kompanija, a za cijelo vrije­me postojanja KONČAR je uvijek bio među nositeljima razvoja u svom području djelovanja, ali i ukupnom hrvatskom gospodar­stvu. Proizvodi i oprema prisutni su na svim kontinentima, a ostvareni izvoz u stogodišnjoj povijesti od 6,4 milijarde USD dokaz je kvalitete, pouzdanosti i stalnog tehnološkog napretka.

Stoljeće rada potvrđeno odličnim poslovnim rezultatima u 2021.

U 2021. godini Grupa KONČAR obilježava veliku 100. obljetnicu, a početak ove slavljeničke godine obilježili su izvrsni poslovni rezultati i snažan organski rast prodaje. Konsolidirani poslovni prihodi za prva tri mjeseca ostvareni su u iznosu od 709,2 milijuna kuna, što je 15 posto više od ostvarenja u istom razdoblju 2020. godine. „Unatoč teškom razdoblju uspjeli smo brzo djelovati i prilagoditi svoje poslovne procese „novom normalnom“ kako bismo zadržali pozitivan trend poslovanja. To je dokaz naše stručnosti, kvalitete, znanja, ali i hrabrosti koju smo pokazali u doba pandemije. I dalje ćemo predano raditi, vodeći pri tome računa o dobrobiti svih kupaca, zaposlenika, vlasnika te poslovnih partnera“, zaključio je predsjednik Uprave KONČARA mr. sc. Gordan Kolak.

image
promo
Niskopodni elektromotorni vlak

Sinonim za tračnička vozila

Izvrsnim rezultatima je uvelike doprinio jedan od glavnih aduta Grupe KONČAR, a to je razvoj i proizvodnja tračničkih vozila. Tako je KONČAR status domaćeg sinonima za tračnička vozila potvrdio ugovorom s HŽ Putničkim prijevozom, u sklopu kojeg će isporučiti 12 elektromotornih vlakova za gradsko-prigradski i regionalni promet. Isto tako, ovo poslovno područje Grupe KONČAR prepoznato je i na međunarodnom tržištu, posebno kada je riječ o niskopodnim električnim tramvajima. Naime, u studenome 2020. godine Grupa KONČAR je u Latviju isporučila prvi tramvaj, a njih ukupno dvanaest za kupca – tvrtku Liepājas Tramvajs isporučit će do travnja 2022.

Ovakvim suradnjama hrvatski željeznički promet će zasigurno doživjeti bitan iskorak, a izvozom tramvaja u Latviju otvorena su vrata Europske unije i za ovaj domaći visokotehnološki proizvod KONČARA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 03:05