ODMOR KAKAV ZASLUŽUJETE

Idealan bijeg od gradske buke nalazi se na najljepšim plažama Hrvatske u kojima sada možete potpuno uživati

Plaža Banje, Dubrovnik
 Simonskafar

Stara uzrečica kaže kako čovjek planira, a Bog se smije i slobodno možemo reći kako nikada nije bila istinitija. Ove godine nam je moguće planove o inozemnim putovanjima omela pandemija, ali to ne znači da moramo ostati kod kuće. Dapače, ovo je idealna prilika da iskoristimo vrijeme i posjetimo sve one lokacije lijepe naše za koje smo uvijek pričali kako ima vremena da ih vidimo.

image
Jadranska obala
Solovyova

Ovo se posebice odnosi na Jadransku obalu koja se može pohvaliti s nekim od najljepših svjetskih plaža, a mi vam donosimo koje lokacije ovoga ljeta nikako ne smijete propustiti posjetiti, bez obzira na to preferirate li divlje plaže ili gradske koje su pitomije za obitelji s djecom.

image
Bijela plaža, Šibenik
Zvonimir Barisin/Cropix

Bijela plaža, Šibenik

Jedna od omiljenih obiteljskih destinacija šibenskog arhipelaga zasigurno je Bijela plaža. Locirana ispred hotelskog naselja Amadria Park kod Šibenika, ova plaža je perfektan odabir za obitelj s djecom. Sitni šljunak i pitom ulazak u vodu odlični su za prve plivačke korake, a pregršt zabavnih sadržaja oduševit će svako dijete, ali i roditelje. Aquapark sadrži brojne tobogane i bazene, ali i aktivnosti poput dječjeg grada, minikartinga te brojnih sprava za igranje.

image
Bijela plaža, Šibenik
Niksa Stipanicev/Cropix

Za sam kraj, posjetitie Dalmatinsko Etno selo i doživite autohtonu kulturu Šibenskog područja.

image
Plaža Sakarun, Dugi Otok
Iascic

Plaža Sakarun, Dugi Otok

Zasigurno najpoznatija plaža Zadarske županije smještena je na sjeverozapadnoj obali Dugog Otoka. Plaža Sakarun odlikuje se sitnim bijelim pijeskom i nevjerojatnom tirkiznom bojom mora, što joj je ujedno donijelo i titulu jedne od najljepših plaža Jadranske obale. Uz predivan pijesak, okružena je i borovom šumom koja vam garantira bijeg od žege i hlad.

image
Plaža Sakarun, Dugi Otok
Shinedawn

Također je popularna među obiteljima s djecom zahvaljujući relativnoj plitkoj vodi koja je na 250 metara od obale duboka 3,5 metara.

image
Plaža Stiniva, Vis
Mychadre77

Plaža Stiniva, Vis

Jedna od najposebnijih plaža na čitavom Jadranu smještena je između dvije visoke kamene litice koje su međusobno udaljene samo četiri metra. Najbolji pristup je onaj s morske strane brodom, ali ako nemate plovilo možete doći i pješice. Put je primjereniji ljubiteljima adrenalina jer se radi o strmoj stazi koja počinje kod sela Žužec i do plaže vam treba otprilike 20 minuta hoda.

image
Plaža Stiniva, Vis
Sandrakavas

Ipak, nevjerojatna priroda i zaista specifična šljunčana plaža prava su nagrada za izazovan put koji ste prehodali.

Plaža Zlatni rat, Brač

image
Plaža Zlatni rat, Brač
Simonskafar

Zasigurno jedna od najpoznatijih plaža i svojevrstan simbol Hrvatske jest Zlatni rat na Braču. Plažom dominira šljunčani rt koji se prostire gotovo pola kilometra okomito u more, a posebnost je što se, ovisno o valovima i morskim strujama, oblik plaže konstantno mijenja.

image
Plaža Zlatni rat, Brač
Jana_janina

Izloženost vjetrovima atraktivna je ljubiteljima daskanja na vjetru, ali jednako je popularna i kod obitelji jer nudi borovu šumu nadomak same obale.

Plaža Banje, Dubrovnik

image
Plaža Banje, Dubrovnik
Anamejia18

Šećer na kraju ostavljamo za plažu Banje, najpoznatijoj dubrovačkoj plaži. S ove plaže pruža se pogled na stari grad i zidine, tako da imate osjećaj kao da vam je Kraljev Grudobran iz popularne serije „Igra prijestolja“ na dlanu. Uz kristalno čisto more koje garantira prekrasno kupanje, također imate pogled na susjedni otok Lokrum, a kada želite uzeti mali odmor od sunčanja i kupanja, opustite se u lounge baru na ležaljkama i u hladovini baldahina.

image
Plaža Banje, Dubrovnik
Pilat666

Ako preferirate dodatne aktivnosti osim klasičnog brčkanja u moru, možete se zabaviti iznajmljivanjem kajaka ili skutera na vodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 12:48