Imate stare kune u gotovini? Ostalo je još samo par dana da ih zamijenite za isplativiji oblik štednje

 Promo

Hrvatske kune postale su još jedna od brojnih papirnatih valuta koje su otišle u povijest. Brojni građani tako moraju svoje papirnate kune zamijeniti za neki oblik imovine koji će vrijediti i u budućnosti. Iako se većina odlučuje za zamjenu za euro, takav oblik štednje nije pretjerano isplativ.

Naime, visoka inflacija ubrzano umanjuje vrijednost novca. Bilo da se radi o starim kunama ili novim eurima, ušteđeni novac iz dana u dan vrijedi sve manje jer je za isti iznos moguće kupiti sve manje proizvoda. U prijevodu, štednja u novcu nije isplativa, kako ona u bankama koje daju mizerno niske kamatne stope na štednju, tako i ona u gotovini.

Srećom, građani nisu ograničeni samo na kune i eure za štednju, već postoji mogućnost zamjene za oblik štednje koji se kroz povijest dokazao kao isplativ i otporan na inflaciju, a to je investicijsko zlato u obliku zlatnih poluga i zlatnika.

Investicijsko zlato - isplativa alternativa eurima

Zlatne poluge i zlatnici sve su popularniji način dugoročne štednje, a glavni razlog za to je visok prinos kojeg je zlato u prošlosti nosilo, a mnogi očekuju nastavak takvog trenda i u budućnosti. Naime, cijena zlata izražena u eurima u proteklih je 20 godina narasla za više od 400%, odnosno više od 8% godišnje, u prosjeku. Kad se takav prinos usporedi s niskim kamatnim stopama na štednju u bankama, postaje jasno zašto se rastući broj štediša okreće zlatu.

image
Promo

Osim visokog prinosa, zlatnici i zlatne poluge zanimljivi su štedišama i zbog drugih pogodnosti koje nose. Primjerice, investicijsko zlato u potpunosti je oslobođeno svih poreza prilikom kupnje i prodaje, uključujući i PDV, što povećava isplativost takve vrste ulaganja. Osim toga, zlato je prenosivo, lako za skladištiti te pruža visoku razinu neovisnosti od financijskog sustava i države, a ujedno je i likvidno te ga je jako jednostavno zamijeniti za gotovinu po aktualnom tečaju kroz otkup zlata.

Zamjena kuna za zlato moguća još nekoliko dana

Budući da još uvijek traje vrijeme dvojnog optjecaja kune i eura, stare kune u gotovini još uvijek je moguće zamijeniti za zlatne poluge i zlatnike, sve do 15.1. Naravno, kupnja investicijskog zlata s eurima bit će moguća i nakon toga, ali ovaj period dvojnog optjecaja će iskoristiti mnogi kako bi svoje kune zamijenili za oblik štednje koji je, za razliku od eura, otporan na inflaciju i nudi mogućnost ostvarenja prinosa u budućnosti.

Investicijsko zlato dolazi u obliku poluga i zlatnika raznih veličina, tako da se može pronaći za svakoga ponešto. Česta je miskoncepcija kako je zlato namijenjeno samo onima najbogatijima, ali među asortimanom se mogu naći komadi zlata od jednog grama pa sve do jednog kilograma. Na taj način, za zlato je moguće zamijeniti i manji iznos novca, kao i onaj veći.

Centar Zlata - centralno mjesto investicijskog zlata

Centar Zlata vodeći je hrvatski trgovac zlatom te ovlašteni distributer poznatih europskih kovnica među kojima je i austrijska državna kovnica Münze Österreich, poznata po kovanju popularnih bečkih filharmoničara i dukata s likom cara Franje Josipa. S poslovnicama u Zagrebu, Rijeci i Osijeku te s pripadajućom web trgovinom, Centar Zlata svima u Hrvatskoj nudi mogućnost povoljne i sigurne kupnje kvalitetnog investicijskog zlata.

image
Promo

Ako i vi želite iskoristiti period dvojnog optjecaja te zamijeniti svoje stare kune za zlato, ili pak želite dio svoje novčane štednje diverzificirati ulaganjem u zlato, djelatnike Centra Zlata možete kontaktirati za besplatne konzultacije na broj 01 3000 783 ili putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ponudu investicijskog zlata pogledajte klikom na link: investicijsko zlato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 18:05