Infobip Shift 2023 počinje idući tjedan: vodeća developerska konferencija okupit će tehnološku, startup i poslovnu zajednicu

Tijekom dva dana više od 90 govornika predavati će o najvažnijim temama suvremene softverske industrije

Infobip Shift

Sve je spremno za početak ovogodišnjeg izdanja Infobip Shifta, najveće developerske konferencije u ovom dijelu Europe. Tijekom 18. i 19. rujna ŠC Višnjik će okupiti tisuće posjetitelja, većinom iz IT industrije, ali i predstavnike domaće i međunarodne startup i tehnološke scene.

‘Imat ćemo više od 90 govornika koji će tijekom dva dana na čak sedam pozornica predavati o najvažnijim temama suvremene softverske industrije. Prema dosadašnjim podacima, očekujemo tisuće posjetitelja, a bilježimo i veliki rast prodaje ulaznica u SAD-u, Norveškoj, UK i Finskoj. Sve ovo potvrđuje nam koliko se Shift uspješno pozicionirao na globalnoj sceni te najavljuje još jedan događaj koji tehnološka zajednica ne smije propustiti‘ – najavila je konferenciju Mirna Opolcer, voditeljica Shift tima u Infobipu.

Poznata imena, legenda gaminga i najaktualnije teme

Kao ni prijašnjih godina, ni ove godine Shift neće zaobići istaknuta imena svjetske tehnološke scene. Google, Cisco, Red Hat, GitHub samo su neke od velikih kompanija čiji će stručnjaci na pozornicama Višnjika podijeliti svoje znanje, ali prije njih na pozornicu će stupiti legenda gaming industrije John Romero. Zbog svog pionirskog rada na Doomu, Quakeu i Wolfensteinu, Romera se naziva i ocem first-person shooter (FPS) videoigara, a upravo će on svojim govorom otvoriti konferenciju.

Konferencija će obuhvatiti i danas najaktualniju temu tehnologije umjetne inteligencije i njenog utjecaja na developersku profesiju, ali isto tako i ostale teme suvremene softverske industrije, kao što su web development, API rješenja i programiranje u cloudu. Startup zajednica bit će zastupljena na pozornici Infobipovog Startup Tribea gdje će se održati poseban program koji će javnosti, ali i potencijalnim investitorima, predstaviti najinovativnije nadolazeće kompanije

Bogat popratni program

Bogati program konferencije dodatno će upotpuniti popratni zabavni sadržaj, nešto po čemu je Shift postao prepoznatljiv i čime se izdvaja od sličnih događaja. Uživanje u suncu i koktelima, isprobavanje vrhunskih burgera ili opuštanje na afterpartiju samo su neke od aktivnosti koje i ove godine očekuju sve posjetitelje Infobipove konferencije.

Za ljubitelje adrenalina će i ove godine u vanjskom prostoru iznad Višnjika biti postavljen poligon u kojem će svi posjetitelji moći okušati svoje vozačke vještine u superautomobilima. Utrka dronova, prezentacije kompanije u EXPO dvorani i afterpartiji za sve sudionike neke su od aktivnosti koje će upotpuniti iskustvo ovogodišnjeg Infobip Shifta i učiniti ga upečatljivim za sve sudionike.

Infobipova Shift konferencija se tijekom više od desetljeća održavanja pozicionirala kao omiljeno mjesto okupljanja domaće, ali i međunarodne tehnološke zajednice. Tisuće posjetitelja, više od 80 govornika te istaknute kompanije globalne IT industrije još jednom će potvrditi zašto je Shift konferencija događaj koji tech scena ne propušta.

https://shift.infobip.com/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 09:42