Inspiracije u znaku ljubavi, kave i talijanske gastronomije!

Da je za nadahnuće i inspiraciju potrebno doista malo, u to su sigurni uzvanici društveno-kulturnog eventa „Inspiracije“ koji su uživali u još jednoj u nizu ispunjenih večeri punoj poslovnih, životnih priča koje uvijek svojom raznolikošću, pozitivnošću, ostavljaju bez daha.

Inspiracije Promo

 Dbrezak/

Ovoga puta domaćinska uloga inspirativnog panela bila je u rukama popularnog zagrebačkog restorana talijanske kuhinje „La Riseria“, predivnog ambijenta i još ukusnije hrane!

Kažu da ljubav prolazi kroz želudac, pritom ako se radi o vrsnim talijanskim specijalitetima onda nema boljeg uživanja u danu zaljubljenih. Ali, i ostatka godine jer druženja uz dobru hranu i fino piće nisu rezervirana samo za posebne prilike. Mogu postati i dio svakodnevice. Želite osjetili dašak Italije na pravi način?Ono što je potrebno je zaputiti se, pripremiti svoja nepca za rapsodiju okusa jer originalni talijanski Wine Bar& Trattoria- La Riseria, otvorio je svoja vrata za sve zaljubljenike u talijanske delicije. Nalazi se na dobro poznatoj adresi, križanju Gundulićeve 18 i Masarykove. Upravo to mjesto okupljalo umjetničku i intelektualnu elitu Hrvatske, a izložene su i neke od fotografija Tina Ujevića, koji je u prostor nekadašnje gostionice gotovo svakodnevno zalazio od 1940. do 1950. godine prošlog stoljeća. Sam prostor odiše starinskim štihom, a osim što veliku pažnju posvećuju detaljima i ambijentu, nude najbolje i najkvalitetnije talijanske delicije. Prilika je to i za degustiranje raznih talijanskih vina, a na policama ovog restorana izloženo je više od 500 raznih vina koji se mogu kušati odmah. Jednom riječju Eccellente!

image

Inspiracije Promo

Dbrezak/

Šalica kave zlata vrijedna!

Do svoje 24/25 godine nikada nije probao mnogima omiljeni napitak- kavu, a danas se upravo ona napravljena iz njegove pržionice naručuje diljem Hrvatske. Nagrađivani barist Karlo Purić, podijelio je svoju inspirativnu priču o zanimljivom poslu, načinima izrade kave, kakvu kavu pijemo svakodnevno te tips& tricks za njenu pripremu kod kuće. Oduvijek mu je želja bila započeti vlastiti biznis, a odrastajući u ugostiteljstvu sama ideja o izradi kave došla je iz obiteljskog kafića. Ulaganjem mnogo truda i rada, Karlo je temeljitim istraživanjem i edukacijom o izradi kave, postao je i pravi zaljubljenik u kavu, iako ju dugi niz godina nije konzumirao. Pržionicom naziva Four Wheel Coffee Roasters, ostvario je svoje snove, a kako otkriva mnogi od projekata su tek u realizaciji čijoj budućnosti se raduje. Kao vlasnik, barista i glavni pržioničar Karlo, od 2018. godine prži razne vrste arabica kave koje mu stižu iz Kolumbije, Kostarike, Nikaragve i sličnih dalekih krajeva. Otkrio nam je i svoju oazu, prostranu terasu u sklopu pržionice kave na Kvatriću, a mjesto je to gdje je uživanje u odličnoj specijalnoj kavi zagarantirano!

image

Inspiracije Promo

Dbrezak/

Ako se pitate koji su to mlinci za kavu koji daju posebnu aromu, tehnologija koja omogućava najbolju kavu koju ste okusili, pripast će De‘Longhi tradicionalnim ili ručnim aparatima za kavu, a odgovarajuća mjera kave i vode na optimalnoj temperaturi je i ključ specijalne arome.

Kako to inače biva na popularnom inspirativnom događanju, praznih ruku nitko ne odlazi. Uzvanike su dočekali posebni darovi, bogate nagrade sponzora: Aloxxi Hair, La Riseria paketa talijanskih proizvoda za svačije nepce, ali i divan poklon za radionicu kod marketing stručnjakinje Dragane Pehar, vlasnice Pehar Marketinga koja digitalni marketing osim što ima u malome prstu, svakodnevno pomaže malim poduzetnicima i klijentima na razvitku svog biznisa putem društvenih mreža.

image

Inspiracije Promo

Dbrezak/

Za sve dame Shiseido kozmetika razveselila je uzvanice s Ultimate Future Power Shot serumom, brzo upijajućim intenzivnim serumom koji pomaže obogatiti i zaštititi vašu kožu u različitim okruženjima, sada i u budućnosti s energizirajućimte osvježavajućim mirisom. Za zdravu, živahnu kožu iznutra te mladenački izgled izabrali su i Future Solution Lx Concentrated Balancing Softener kozmetike Shiseido, koji unosi vlagu u kožu te potiče mladoliki izgled. Tu je mali znak pažnje od Cvijetak.hr online cvjećanice; svježe crvene ruže koje su izazvale osmijeh na lice i toplinu oko srca uzvanika. U znaku ljubavi zaokružena je još inspirativna priča puno smijeha, veselja i fantastične atmosfere!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:41