Iskustvo sa trgovačkom platformom Kriptomat: kako kupiti Bitcoin sa 50 €

Kako kupiti bitcoin s 50 eura ili manje u džepu? Da li Kriptomat to omogućuje?

Na ideju je došla redakcija www.online-zarada123.com. Kako možete početi trgovati kriptovalutama sa 50 eura u džepu? Da li nam Kriptomat to omogućuje?

Kako kupiti bitcoin s "50 € ili čak manje? Možemo li uopće početi s tako malim iznosom? Nije li slučaj da platforme obično zahtijevaju minimalni iznos za početak? A to sigurno nije 50 € ili manje!", uvjerljivo je argumentirao kolega.

U “Online Zarada” smo isprobali platforme putem kojih korisnici mogu početi ulagati u kriptovalute i to obično s većim iznosom. Pogotovo u vrijeme kada svi žele ulagati – vrijeme eksplozivnog rasta.

Uvijek smo prolazili kroz procedure registracije i, u nekim slučajevima, dostavili nešto za potrebe članka. Uvijek smo stjecali neka nova iskustva, ponekad izgubili dio sredstava, a drugi put su nam se ulaganja isplatila.

Ali naučili smo, bilo da se radi o kupovini Bitcoina, kupovini Ethereuma ili drugih kriptovaluta, da smo uvijek ulagali onoliko koliko smo bili spremni propustiti.

Kako kupiti Bitcoin na Kriptomatu? Odlučili smo se sami registrirati i ulagati u kriptovalute. Pročitajte naše iskustvo!

Kriptomat se oglašava kao najlakši način za kupnju Bitcoina, Ethereuma, Shiba Inua i više od 250 drugih kriptovaluta koristeći različite načine plaćanja. Bili smo u iskušenju da to provjerimo. Pritom smo cijelo vrijeme imali na umu prvotni zadatak. Možemo li početi s 50 €?

Kako smo pristupili tom pitanju? Prije nego što pitamo kako kupiti bitcoin, naravno da se moramo registrirati i provjeriti. Prvo smo se registrirali na platformi Kriptomat. Za to nam je bila potrebna osobna iskaznica i 15 minuta vremena. Tada smo uložili 50 €. To je dovoljno da provjerimo je li samo trgovanje jednostavno kao registracija.

Da, uspjeli smo uložiti 50 € za početak! Doznali smo čak i da to nije donja granica, te da korisnik može trgovati s ulogom od samo 35 €. Ali prije smo mislili da za ulazak u kripto svijet morate imati barem nekih 100 €!

image

Promo

Gdje god smo do sada ulagali, radili smo to putem interneta. Ali ovaj put, učinimo to drugačije. Nisu svi vješti u online plaćanju. Otišli smo u banku s gotovinom, novčanicom od 50 €, i uplatili 50 € (naknada je bila 2,40 €) na račun koji smo dobili na Kriptomat platformi nakon registracije.

Tako smo fizički otišli u banku s novčanicom u novčaniku, jer nas je zanimalo kako će se euro gotovina koju ćemo ponijeti u banku prebaciti u Kriptomat i potom pretvoriti u vrijednost u kriptovalutama. Kako kupiti bitcoin gotovinom? Jednostavno, posjetom banci.

Prenijeli smo iznos i trebalo bi proći 1-3 dana da vidimo sredstva na našem korisničkom računu na platformi Kriptomat. Istog dana primili smo e-mail da je naš bankovni prijenos primljen. "Sada se možete prijaviti na svoj Kriptomat korisnički račun i posjetiti odjeljak Kupnja/Prodaja za kupnju kriptovaluta", stoji u e-poruci. Ali krenimo.

Zašto odabrati Kriptomat?

  • Činjenica koja nas je uvjerila - Kriptomat nudi cjelokupnu platformu, aplikaciju, dokumentaciju i podršku na više od 20 jezika, uključujući i hrvatski.
  • Kriptomat se može pohvaliti najnižim naknadama u industriji. Uvijek vam kažu točne rezultate svake transakcije prije nego što je izvršite.
  • Načini plaćanja su neograničeni. Možete odmah kupiti kriptovalutom, bankovnim transferima, kreditnim karticama i drugim sredstvima
  • Kripto burza nudi sve najtraženije digitalne valute kao što su Bitcoin, Ethereum, Tether, Cardano, Ripple, Polkadot, Dogecoin, Shiba Inu, Litecoin, Polygon, Stellar, Vechain, Tron, Enjin, Propy i niz drugih .
  • A koga briga za sigurnost: Kriptomat.io je reguliran od strane države, u skladu sa zakonima i potpuno licenciran u Estoniji prema zakonu EU-a.
  • Svojoj kripto imovini možete pristupiti bilo gdje, bilo kada i na bilo kojem uređaju - računalu, tabletu ili telefonu (i Android i iOS).).

Korak 1 - Registracija na platformi Kriptomat

Prije nego što smo počeli pisati ovaj članak, morali smo se registrirati. Nikad ne znate što možete očekivati, ali registracija na Kriptomat pokazala se jednostavnom.

Vodila nas je kroz proces na način orijentiran na korisnika koji bi bio moguć čak i mnogo manje vještom korisniku od nas samih.

Za registraciju na platformi Kriptomat, molimo KLIKNITE OVDJE.

1. Registracija na platformi Kriptomat

Klikom na gornju poveznicu otvorit će se prozor koji vidite u nastavku. Morat ćete ispuniti polja svojim imenom, prezimenom, email adresom i lozinkom koju ćete koristiti za ulazak na Kriptomat platformu. Kliknite na gumb Kreiraj račun, koji će vas odvesti na sljedeći korak.

image

Promo

2. Provjera e-mail adrese

Sljedeći korak vas obavještava da ste primili poruku na adresu e-pošte koju ste unijeli u okvir. Za potvrdu morate kliknuti na poveznicu u poruci e-pošte.

image

Promo

Kada kliknete na poveznicu u e-poruci, otvorit će se okvir za prijavu u koji možete unijeti svoju adresu e-pošte i lozinku koju ste postavili u prvom koraku te se prijaviti.

3. Unos telefonskog broja

Alternativno, nakon provjere, možete nastaviti u istom prozoru u kojem ste započeli registraciju. Tamo ćete vidjeti da trebate unijeti svoj telefonski broj radi dodatne sigurnosti. Zatim ćete dobiti tekstualnu poruku svaki put kada se pokušate prijaviti i svaki put kada izvršite transakciju. To je svakako ohrabrujući korak za korisnika, jer se o sigurnosti brine kako i treba. Dakle, unesite svoj telefonski broj u okvir i kliknite Pošalji kod.

image

Promo

4. Potvrdni kod

Na telefon ćete dobiti 6-znamenkasti kod. Unesite ga u okvir.

image

Promo

Stranica za testiranje, koju možete vidjeti u nastavku, govori vam da ste na pravom putu, ali da još trebate obaviti neku provjeru. U suprotnom bi račun na vaše ime i dalje mogao zloupotrijebiti netko tko je, na primjer, pristupio vašim nezaštićenim računima telefona i e-pošte.

image

Promo

5.Provjera računa

Za potvrdu računa trebat će vam osobna iskaznica ili putovnica i web kamera na računalu. Ne brinite ako nemate kameru na računalu, jer su i oni razmišljali o tome – alternativa je kamera za pametni telefon, za koju vjerujemo da se nalazi u vašem džepu ili jednostavno sjedi na vašem stolu pored tipkovnice. Što biste sada trebali učiniti? Kliknite gumb Započni postupak provjere. U sustavu se nalazi i video ispod koji bi vam mogao pomoći prije nego što zapravo započnete postupak provjere.

image

Promo

Zatim unosite podatke iz osobnog dokumenta, pri čemu vas platforma podsjeća da to moraju biti detalji koji su stvarno napisani na dokumentu, a ne adresa na kojoj možda privremeno živite. Sve informacije moraju biti točne ili vam sustav neće dopustiti da prijeđete na sljedeći korak. Ali prvo morate kliknuti na gumb Potvrdi kako biste potvrdili da ste to vi i da niste primili vezu iz sumnjivog izvora.

image

Promo

6.Unos adrese

Zatim unesite ulicu i kućni broj, mjesto i poštanski broj. Također možete odabrati svoju zemlju porijekla s padajućeg izbornika.

image

Promo

7.Fotografirajte dokument

Ovaj korak zahtijeva od vas da fotografirate svoj osobni dokument ili osobnu iskaznicu ili putovnicu ili vozačku dozvolu. Upute su jasne, a platforma vas vodi kroz proces. Najprije pažljivo pročitajte kako trebate fotografirati dokument kako bi fotografija bila prihvaćena i kako biste nastavili na sljedeći korak. Sada ste vrlo blizu dovršetka provjere.

image

Promo

Još jednom označite zemlju iz koje ste tako što ćete kliknuti mišem i odabrati kružić ispred dokumenta kojim želite potvrditi svoj račun na platformi Kriptomat. Označili smo osobnu iskaznicu, fotografirali prednju i stražnju stranu te fotografije učitali u sustav (u dva namjenska prozora).

U ovom koraku pojavljuje se zanimljiva opcija - nastavak provjere na telefonu. Ovo je osobito korisno ako nemate web kameru na računalu, jer postoji korak u kojem će se od vas tražiti da slikate svoje lice. Dakle, nastavite kako želite - na računalu ili na telefonu.

Nastavili smo na računalu, pa smo kliknuli Naprijed.

8.Usporedba lica

Kada sustav to od vas zatraži, morate omogućiti web kameru ("Allow"), a opet vam daje mogućnost da nastavite na svom telefonu. Kliknite Start. Zatim stavite svoje lice ispred kamere (cijelo lice mora biti u kadru) i polako pomičite glavu u krug kako bi sustav usporedio vaše lice s ID-om.

Naše iskustvo: na drugoj platformi koja nudi slične usluge, nedavno smo imali problema s ovim korakom, jer je usporedba lica zapela i sustav nam nije dao da nastavimo (nakon nekoliko pokušaja, konačno smo uspjeli). Međutim, na platformi Kriptomat ovaj je korak također jednostavan. Učinili smo kako je opisano u uputama i bili smo spremni prijeći na sljedeći korak.

image

Promo

9.Jednostavna pitanja

Slijede jednostavna pitanja na koja ste siguran da ste već odgovorili ako ste se ikada prijavili na neku sličnu platformu i pitali se kako kupiti bitcoin, ethereum i druge kriptovalute.

Ovo su pitanja koja se odnose na to jeste li početnik ili možda već imate iskustva u svijetu kriptovaluta, kako ste saznali za platformu, koja je svrha otvaranja Kriptomat računa, je li vam ovo jedini kripto novčanik do sada i tako na. Nakon što odgovorite na ovih nekoliko pitanja, kliknite gumb Pošalji.

image

Promo

Za registraciju na platformi Kriptomat, molimo KLIKNITE OVDJE.

10. Uložimo svoja sredstva

Završili smo registraciju i verifikaciju. Ako želimo trgovati, sada moramo uložiti neka sredstva. Donja granica je, kao što je već spomenuto, 35 €. Gornja granica je 15.000 €. Odlučili smo se za 50€.

image

Promo

Imate nekoliko mogućih načina plaćanja za kupnju kriptovaluta. Možete povezati kreditnu karticu ili izvršiti plaćanje putem bankovnog prijenosa/SEPA.

image

Promo

Odlučili smo se za plaćanje bankovnim prijenosom/SEPA.

Mogli smo prenijeti svojih 50 € putem internetske banke, ali u ovom slučaju odlučili smo se fizički posjetiti banku. Zašto? Jer nikada prije nismo probali na ovaj način i bilo nam je zanimljivo. Također i zbog naših čitatelja koje bi moglo zanimati mogu li lako uplatiti novac u banku.

Prijenos je bio brz i lak, a sredstva su bila vidljiva na platformi isti dan (rok je 1-3 dana).

image

Promo

image

Promo

Ako podvučemo crtu, registracija na Kriptomat platformi je doista jednostavna. Naravno, ima nekoliko sigurnosnih mehanizama, ali oni su više dobrodošli nego dosadni kada je u pitanju ovakva registracija i ulaganje.

Ne treba zanemariti još nešto što bi nekim korisnicima moglo biti velika prednost - platforma je na hrvatskom jeziku i zasigurno je razumljiva svima, čak i onima koji možda ne znaju engleski.

Riješili smo zagonetku kako početi trgovati s 50 €. Ne samo da možemo uložiti 50 €, možemo čak početi trgovati s 35 €. Sada imamo sredstva na platformi Kriptomat.

Bitcoin je najpoznatiji i relativno stabilan, ali još uvijek s fluktuacijama gdje možemo očekivati udvostručenje ili utrostručenje iznosa, ali smo ipak odlučili preraspodijeliti sredstva. Tako smo stavili 25 € u Bitcoin i 25 € u Ethereum. To će nam također omogućiti da pratimo "utrku" između ove dvije kriptovalute i lako vidimo koja će se s vremenom više isplatiti.

Kako uložiti eure u kriptovalute?

Nakon prijave nalazite se u jednostavnom sučelju gdje odabirete kriptovalutu i desnom tipkom miša kliknete na opcije (tri točke jedna ispod druge), zatim "Kupi" za kupnju.

image

Promo

Ovo će otvoriti prozor poput onog ispod. Odlučili smo uložiti 25 € u kupnju Bitcoina (minus 1,45 € naknade na koju nas je sustav upozorio). Pod "Kupnja" smo označili Bitcoin, a pod "Način plaćanja" označili smo €, jer smo prethodno uplatili 50 € na naš račun. Zatim kliknite na Pregled transakcije.

image

Promo

Ali ne morate odmah kupovati. Također možete postaviti kupnju kada Bitcoin ili bilo koja valuta dosegne određenu vrijednost. Ili ponovite kupnju.

image

Promo

Stoga smo odmah odlučili kupiti. Sve što smo trebali učiniti je potvrditi kupnju klikom na gumb Kupi BTC:

image

Promo

Kupnja je završena i možete zatvoriti prozor. Alternativno, možete postaviti upozorenje o cijeni, što znači da će vas Kriptomat upozoriti kada odabrana kriptovaluta dosegne određenu cijenu. Na ovaj način ne morate svaki dan sa tjeskobom čekati da neka kriptovaluta dosegne cijenu s kojom biste mogli biti zadovoljni i želite se ponovno pretopiti u eure ili trgovati, možda ulažući dio svoje "zarade" u druge kriptovalute.

image

Promo

image

Promo

Tada smo isto toliko uložili u Ethereum, a sada nam preostaje samo strpljivo čekati i vidjeti kako se kreću cijene i kako se naša investicija isplati.

image

Promo

Naše iskustvo s kupnjom bitcoina i ethereuma na Kriptomatu, a posebno s jednostavnošću procesa registracije i verifikacije, stoga je uglavnom pozitivno, jer olakšava i pristupačnu kupnju više od 250 različitih kriptovaluta.

* Tekst je informativne naravi i ne računa se kao preporuka za ulaganje. Ne izražava osobno mišljenje autora ili usluge. Svako ulaganje ili trgovanje je rizično, prošli prinosi nisu jamstvo za buduće prinose – riskirajte samo onu imovinu koju ste spremni izgubiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 23:51