Istria300 Mini - lijepa novost ove godine na Istria300 događaju

U sklopu najvećeg rekreativnog biciklističkog događaja u JI Europi održava se i natjecanje za djecu

Istria300 promo

 /Shutterstock

Nakon što 1500 strastvenih biciklista starta s gradske rive u Poreču, startna zona će se u subotu 8. listopada, pretvoriti u dječju pozornicu. Na Istria300 Mini djeca su pozvana da na biciklima prijeđu stazu od 300 metara s preprekama. Nema vremenskih ograničenja tako da će djeca moći završiti natjecanje u svom tempu, a da bi se svako dijete osjećalo kao pobjednik, dobit će startni paket i Istria300 Mini medalju za trud.

Poželjno je da djeca dođu s vlastitim biciklima i kacigama koje su obavezna oprema, a za one koji ne mogu organizator će omogućiti besplatan najam opreme.

Cilj je sudjelovanjem najmlađih potaknuti što više djece na rekreaciju i sport i pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Vožnja bicikla na svježem zraku dobra je za mentalno zdravlje i osigurava opskrbu tijela vitaminom D, pomaže u izgradnji samopouzdanja, poboljšava osjećaj za ravnotežu i koordinaciju pokreta, a dobra je i za okoliš.

Budući da je Istria300 postao toliko popularan događaj kojem se vesele baš svi koji sudjeluju, odlučili smo u to uključiti i naše najmlađe ljubitelje sporta. Želimo da ih bodre i obitelj i prijatelji i sva okupljena publika. Što nas je više - tim bolje jer Istria300 Mini je natjecanje na kojem potičemo djecu da je važan i team-play, a ne samo zgoditak , poručio je direktor događaja Istria300, Julius Rupitsch.

Glavni partner Istria300 je Valamar Riviera, destinacijski partneri: Turistička zajednica grada Poreča, Grad Poreč, Turistička zajednica Istre, Hrvatska turistička zajednica, Turističke zajednice Labina, Tara, Funtane i Vrsara te sponzori Heineken 0.0, HEP, Pepsi, Nektar Natura, PPD.

image

Istria300

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2022 18:46