IT sektor otkriva 9 milijardi razloga za optimizam

Stalan rast izvoza samo je kap u moru uspješnih rezultata IT industrije koje će HGK predstaviti

Analiza hrvatske IT industrije

Izvoz je definitivno čuvar rasta domaćeg gospodarstva, a to je posebno točno kada govorimo o IT industriji, o čijoj snazi svjedoči devet milijardi razloga. Riječ je o visini izvoza ove perjanice domaćeg gospodarstva, i to u protekloj pandemijskoj godini. To je samo jedan dio iznimnih rezultata koji će biti predstavljeni na konferenciji Hrvatske gospodarske komore IT industrija kao pokretač rasta i razvoja, koja će se održati uživo i online 7. prosinca u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema.

Iako IT industrija ostvaruje bolje rezultate od mnogih drugih strateških sektora hrvatskoga gospodarstva, potencijal ove industrije je daleko veći od trenutnog. Kako ga u potpunosti realizirati i što možemo očekivati u narednim godinama, glavna je tema jedne od panel rasprava u sklopu konferencije Budućnost je svijetla uz IT.

Već tradicionalna analiza IT industrije HGK ove godine uključuje i rezultate pilot ankete o startupima – fazama njihovog razvoja, izvorima investicija te preprekama s kojima se susreću. Pod moderatorskom palicom Dragana Petrica iz časopisa Bug održat će se panel Viva Las Vegas: Od lokalne zvijezde do globalnog startupa, na kojem će sudjelovati tvrtke sudionici najvećeg sajma potrošačke tehnologije CES, koji će se održati u Las Vegasu u siječnju.

Organizator konferencije je Hrvatska gospodarska komora uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

Provjerite zašto su naše IT tvrtke prepoznate u svijetu i kako su svojim inovacijama utabale put napretka sebi i cjelokupnom gospodarstvu. Konferencija će biti održana u hibridnom obliku, a za sudjelovanje se možete prijaviti OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:33