POLJOPRIVREDNA KONFERENCIJA

Izbor najboljeg mladog poljoprivrednika 2021.

Izbor najboljeg mladog poljoprivrednika 2021.

Peti Izbor za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/cu 2021. koji organizira Sunčana Glavak, hrvatska zastupnica u EP i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova EPP, Ministarstvo poljoprivrede RH i medijski pokrovitelj Jutarnji list, ušao je u svoju završnicu.

Nakon što je na Natječaj, koji je bio otvoren od 5. veljače do 4. ožujka 2021., pristiglo rekordnih 68 prijava mladih poljoprivrednika koji su svoje projekte, snove i planove o razvoju poljoprivrede željeli podijeliti s javnošću, u konkurenciji najboljih procjenom stručnog žirija, ostalo je 21 najbolja projekta.

U petak, 21. svibnja slijedi svečana završnica Izbora – ceremonija proglašenja i uručenja nagrada.

Važno je istaknuti da će glavni sponzor Izbora, Zagrebačka banka, nagraditi prvoplasiranog mladog poljoprivrednika iznosom od 25.000 kuna, drugoplasiranog iznosom od 15.000 kuna, a trećeplasiranog iznosom od 10.000 kuna te osigurati financijsku edukaciju kao i pomoć u ispunjavanju prijava za fondove EU. Sponzor natječaja Konzum osigurat će najuspješnijima plasman njihovih proizvoda na svojim prodajnim mjestima. Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak osigurala je svim finalistima put u Bruxelles na dodjelu nagrade za najboljeg mladog EU poljoprivrednika.

Poljoprivredna konferencija

Nakon ceremonije proglašenja i uručenja nagrada, održat će se Poljoprivredna konferencija, čiji središnji dio čini panel na kojem sudjeluju Marija Vučković, ministrica poljoprivrede RH, predstavnik Podravke, predstavnik Fortenova grupe te najbolji mladi poljoprivrednik 2021.

Cilj je konferencije ponuditi hrvatskim mladim poljoprivrednicima i gospodarstvenicima konkretne informacije o mogućnostima i načinima investiranja u projekte u Hrvatskoj uz podršku fondova EU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:44