POLJOPRIVREDNA KONFERENCIJA

Izbor najboljeg mladog poljoprivrednika 2022.

Najbolji mladi poljoprivrednik

Peti Izbor za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/cu 2022. koji organizira Sunčana Glavak, hrvatska zastupnica u EP i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova EPP, Ministarstvo poljoprivrede RH i medijski pokrovitelj Jutarnji list, ušao je u svoju završnicu.

Nakon što su na Natječaj, koji je bio otvoren od 27. travnja do 3. lipnja 2022., pristigle prijave mladih poljoprivrednika koji su svoje projekte, snove i planove o razvoju poljoprivrede željeli podijeliti s javnošću, u konkurenciji najboljih procjenom stručnog žirija, ostalo je 19 najbolja projekta.

U četvrtak, 21. srpnja slijedi svečana završnica Izbora – ceremonija proglašenja i uručenja nagrada u kojoj će sudjelovati Marija Vučković, ministrica poljoprivrede u Vladi RH i Gordan Jandroković, predsjednik Sabora Republike Hrvatske.

Važno je istaknuti da ćemo i ove godine nagraditi prvoplasiranog mladog poljoprivrednika iznosom od 25.000 kuna, drugoplasiranog iznosom od 15.000 kuna, a trećeplasiranog iznosom od 10.000 kuna te osigurati financijsku edukaciju kao i pomoć u ispunjavanju prijava za fondove EU.

Poljoprivredna konferencija

Nakon ceremonije proglašenja i uručenja nagrada, održat će se Poljoprivredna konferencija, čiji središnji dio čini panel na kojem sudjeluju Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Tihomir Adam, interim izvršni direktor za poljoprivredu Fortenova grupe i predsjednik Uprave Belja, Josip Lozančić, direktor regulatornih poslova, BAT Adria, Sanja Burić, predsjednica Uprave ENNA Fruits i Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke

Cilj je konferencije ponuditi hrvatskim mladim poljoprivrednicima i gospodarstvenicima konkretne informacije o budućnosti poljoprivrede u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:21