Izgradnja novog stambenog kompleksa TRNAS na zagrebačkom Trnju

 Kompleks TRNAS, Trnje

Kompleks TRNAS, kojeg čini 30 modernih stanova, smjestio se u zagrebačkom naselju Trnje, koje je s tri strane omeđeno važnim prometnim pravcima, dok se s južne strane naslanja na Savski nasip te ima predivan pogled na jezero i park Bundek. Stambena zgrada smjestila se u mirnoj ulici Trnjanski nasip IV, po kojoj je kompleks dobio ime. Udaljenost do autobusnog i tramvajskog prijevoza je 5 minuta pješice, a za automobile su osigurana prostrana garažna parkirna mjesta.

Kako bi se maksimalno iskoristio romboidni oblik parcele, u središnjem djelu tlocrta formiran je komunikacijski prostor oko kojeg su locirane stambene jedinice, koje prate granicu parcele.

Osnovnu nosivu konstrukciju zgrade čini sustav armirano-betonskih elemenata, a fleksibilnost stanova osigurana je izostavljanjem konstruktivnih zidova unutar stana te odvajanjem spavaćih soba i kupaonica od ostalih prostorija. Spremišta stanara, pozicionirana uz središnji komunikacijski prostor svake etaže, zbog svoje lake dostupnosti, predstavljaju svojevrsnu ekstenziju svakog stana, i time zadovoljavaju potrebu za dodatnim prostorom.

Stanovi su veličinom dvosobni, trosobni ili četverosobni, a kvadrature se kreću od 37 do 94 m2. Karakteristična stambena etaža sastoji se od osam stanova, pri čemu specifičnost zadnje etaže čine penthouse stanovi s pripadajućim krovnim terasama, koje su ukomponirane u zgradu, i tako sakrivene od neželjenih pogleda.

Fleksibilnost stanova je naglašena izduženim francuskim prozorima, koji, svojim tlocrtnim varijacijama i izmicanjem po pročelju, stanarima omogućuju naknadne preinake u prostornoj organizaciji stanova. Takvi otvori od poda do stropa stvaraju dojam prozračnosti u interijeru te osiguravaju izvrsno osvjetljenje. Dodatnu vrijednost daju naizmjenično postavljeni balkoni, obavijeni metalnom opnom, koja stanarima jamči privatnost i opušteno uživanje na svježem zraku.

Svaki stan ovog modernog kompleksa projektiran je, i izgrađen, s ciljem postizanja dugoročne kvalitete i vrijednosti te pružanja svakodnevnog vizualnog i uporabnog zadovoljstva svojim stanarima.

Stanovi će biti useljivi u prosincu 2021. godine, a Investitor i izvođač radova na projektu je tvrtka MDK Građevinar d.o.o. koja jamči kvalitetu u skladu s najvišim standardima struke. MDK realizacija projekata kreće s početnom idejom, prati kvalitetu i brzinu izvođenja radova tijekom cijelog projekta i završava estetskim detaljima u svrhu postizanja moderne, ali ujedno i svevremenske, izgradnje. U svim fazama izgradnje MDK inzistira na transparentnosti i profesionalnosti, a, nakon završetka projekta, često nastavlja uspješnu suradnju i komunikaciju s klijentima putem usluge upravljanja objektima. Više podataka o tvrtki i ostalim stanovima u trenutnoj ponudi možete pronaći na www.mdk.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:24