Jedinstveni program ženskog putovanja na poseban način obilježio početak proljeća

Dva dvorca, pitoreskna Virovitičko podravska županija i na kraju park prirode Papuk bili su kulisa još jednog prekrasnog ženskog vikenda sa stilisticom Almom Premerl Zoko

promo

 Nikola Zoko

Od vikenda koji je započeo tijekom zime, a završio prvog dana proljeća, brojne su žene puno očekivale. Upravo zato su odabrale jedinstven projekt Women's days by modniALMAnah kojeg je prije godinu dana osmislila stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko, a koji se po četrnaesti put održao u Virovitičko-podravskoj županiji. Baza putovanja bila je sama Virovitica, prekrasan grad koji se prvi put spominje u povijesti davne 1234. godine, koji svojom bogatom povijesti jednostavno ostavlja bez daha.

Posebno poslušate li lokalce i odaberete jednu od najpopularnijih ruta obilaska u ovoj županiji - Plemićku rutu na destinaciji Slavonija i Podravina. I tako, kraj zime i početak proljeća Alma je osmislila kao vikend plemićkog odmora. Tijekom ova tri dana, u fokusu su tako bile bogata tradicija ovog kraja, odlična gastronomija, očaravajuća priroda i tipično ženski sadržaji kroz kojeg se učilo kako svladati osnovnu beauty rutinu, make up trikove, modne smjernice ovog proljeća, ali i naučiti puno o tome kako živjeti sretno i zdravo tijekom godišnjeg doba u kojem mnoge napada 'proljetni umor' i alergije.

Na putu prema Virovitici, ženska je grupa na kratko stala u Kući Petra Preradovića u Grabrovnici. Zadnji vikend ove zime bio je na ovoj lokaciji slavljenički - obilježavala se obljetnica rođenja ovog velikog pjesnika koji je u 19. stoljeću živio u ovom malom selu nedaleko Pitomače. U ovoj tipičnoj podravskoj kući, žene su oduševljeno slušale o životu ovog pjesnika, sjedale u školsku klupu, učile pisati perom, ali i uz pomoć holograma doživjele djelić atmosfere ove prekrasne lokacije.

image

promo

Nikola Zoko

Za bazu putovanja, odabran je dvorac Janković u Suhopolju, samo devet kilometara udaljen od Virovitice. Već samim ulaskom u perivoj koji ga okružuje, ova lokacija zaustavlja dah - dvorac je nedavno obnovljen, a unutar dvorca se kriju prekrasne sobe, 5D kino, multimedijalna dvorana, ali i stalni postav muzeja koji vas poziva na aktivnost kako biste što bolje istražili baš svaki dio ovog zdanja. Da bi se što bolje opustile i riješile stresa, dame su u dvorcu pozvane na kraljevsku večeru. Pozvao ih je ni manje ni više nego grof Ivan Janković sa suprugom Terezijom predstavljajući jedinstven koncept sljubljivanja hrane i piva. U ulozi grofa Jankovića bio je Marko Barčan, vlasnik pivovare Slavonica čije su glavne zvijezde tri craft piva Grof, Grofica i Carica. Kako bi se što bolje osjetila njihova razlika Marko je u društvu svoje životne partnerice Ivane, sljubljivao pivo s hranom koja se nekad jela na dvoru - od slavonskih sarmica pa sve do riječne ribe i kolača. Kad smo već kod kolača, u dvorcu Janković možete i uz dnevnu kavu pojesti primjerice Suhopoljski čokoladni choux, jedinstveni kolač s čokoladom i kavom kojeg ručno, za ovaj dvorac izrađuje slastičarka Sandra Jadek.

image

promo

Nikola Zoko
image

promo

Nikola Zoko
image

promo

Nikola Zoko

Subotnje buđenje je bilo kraljevsko - raskošni doručak s pogledom na perivoj kojim posebno dominira stara lipa. Upravo ona je kao drvo posađena u čast grofice Terezije, jer se od davnina vjerovalo kako upravo lipa produžava ljepotu i mladolikost. Lipe je, bilo i u odabranim proizvodima korejskog beauty koncepta Nitui, čija je zastupnica Karmen Kroflin napravila prekrasnu kraljevsku beauty rutinu lica i dekoltea. Upravo njega je pripremila za modnu čajanku sa stilisticom Almom Premerl Zoko. Šalica novog funkcionalnog Franck čaja opustila je brojne dame čiji su se pogledi zadržavali na izloženim Lykke medaljonima. Poput onih tradicionalnih medaljona u kojima su od davnina grofice skrivale fotografije voljenih muškaraca, tajne poruke ali i mirisne spužvice Alma je održala modnu radionicu kako ovaj prekrasan modni detalj implementirati uz proljetne kombinacije - gdje pozicionirati Lykke na svom dekolteu, koje haljine i bluze najviše podržava, ali i koju boju metala odabrati ovisno o boji puti i podtonu kože.

image

promo

Nikola Zoko
image

promo

Nikola Zoko
image

promo

Nikola Zoko

Nakon radionica, plemićkom rutom grupa je krenula u Viroviticu kroz koju je u zanimljivoj šetnji vodička Silvija Perić otkrila posebnost Virovitice, prekrasnog podravskog bisera bogate povijesti. U Virovitici ćete vidjeti Prvu hrvatsku štedionicu, stoljetnu gimnaziju, samostan i crkvu sv.Roka, zvijezda u strogom centru grada svakako je dvorac Pejačević. Sagrađen je početkom 19.stoljeća, a nedavno restauracijom otkrivene su ali i dodane brojne zanimljivosti koje pričaju zanimljive priče. Ukratko evo nekih od njih - dvorac je dobio ime po svojim prvim vlasnicima obitelji Pejačević, do njega se može doći preko jednog od šest tematskih mostova među kojima je svakako najatraktivniji glazbeni most (koji ovisno o brzini prolaska svakog posjetitelja svira), a u čijoj se unutrašnjosti nalazi Gradski muzej Virovitice s postavom Drveno Doba. Njega je s posebno strasti i ljubavi pokazala, a tko drugi, nego energična žena - ravnateljica muzeja Mihaela Kulej stavljajući u fokus i brojne priča o gradu u kojem živi, a koje su ispričane kroz postav izložbe. Kad ste u Virovitici ne propustite ovu lokaciju!

image

promo

Nikola Zoko

Plemićko poslijepodne bilo je rezervirano za povratak u nekadašnji dom obitelji Janković, u čijem je salonu šminkerica Vina Medved održala Aurinu make up školu. U nekoliko jednostavnih koraka Vina je tako pokazala kako licu vratiti svježinu, ali i koje boje kombinirati kad je o proljetnom make up-u riječ. Nakon ove radionice trebalo je samo odjenuti nešto lijepo i ugodno i krenuti prema vinariji Apolitico, jednom od najpopularnijih gastro adresa u Virovitici. Prekrasne vinske amfore koje skrivaju vinske zvijezde, ugodna atmosfera vinarije, ali i zvukovi tamburice, kultnog TS Garavi bili su dovoljni za nezaboravan subotnji izlazak u Virovitici.

image

promo

Nikola Zoko
image

promo

Nikola Zoko

Je li bilo teško ustati u nedjelju? I da i ne - rekle su kroz smijeh brojne žene kojima je u jutarnjem razbuđivanju pomogla direktorica tvrtke Proimmun, Ružica Matić pozivajući ih na interaktivnu radionicu s probioticima, vitaminima i mineralima. Nakon prve čašice MucoZink koktela prepunog minerala i vitamina, tijelo je došlo u harmoniju i ravnotežu, a pažnju su zaokupile korisne informacije o tome kako je crijevo izvor zdravlja koje treba posebno ojačati tijekom proljeća. Kad se to napravi, proljetni umor i alergije će biti pod kontrolom. Budući da nas je dijelilo samo nekoliko sati do službenog početka proljeća, kako bi se što bolje nasmijale toplijem dijelu godine, Mihaela Dijanić, dr.med.dent, pokazala je kako na ispravan način koristiti Curaprox četkice te naučiti kako održavati oralnu higijenu, presudnu za blistav osmijeh.

image

promo

Nikola Zoko
image

promo

Nikola Zoko

Na ovom je putovanju, osim pripreme za topliji dio godine, bilo važno u prirodi dočekati godišnje doba kojem se svi veselimo, pa je cijela grupa Plemićku rutu na destinaciji Podravina i Slavonija dočekala u Parku prirode Papuk (Svjetski geopark pod UNESCO zaštitom). U društvu rendžera Danijela Majstorovića, cijela je grupa prošla Grofovom stazom, a na polovici puta do prekrasnog slapa Skakavac koji se s impozantne stijene obrušava u kanjon potoka Kovačica, i službeno je zakoračila u proljeće što su dodatno pojačale površine prekrivene potočnicama, visibabama i prekrasnom planinskom orhidejom.

image

promo

Nikola Zoko

Budući da je proljeće stiglo i kalendarski, Alma Premerl Zoko najavljuje nove Women's days by modniALMAnah termine. Početak travnja (08.-10.04) rezerviran je za istraživanje Istre, a sredina svibnja (13.-15.05) za ljepote Neretve. Sve o putovanjima možete pročitati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:36