ARSENU U ČAST

Jutarnji list i Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu organiziraju večer za pamćenje

Arsenal ljetne noći 3. srpnja u 20 sati
Arsenal ljetne noći

U želji za što više susreta s gledateljima, a potaknuti prošlogodišnjim pozitivnim iskustvima, HNK u Zagrebu u suradnji s Jutarnjim listom ovoga proljeća i ljeta započeo je Festival Ljetne večeri.

Prvi u nizu bio je svečani koncert povodom Dana državnosti i Dana grada Zagreba, a završiti će Arsenalom ljetne noći 3. srpnja u 20 sati, programom posvećenim velikom umjetničkom geniju Arsenu Dediću, skladatelju, književniku, prevoditelju, pjesniku i kantautoru.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Muzička akademija, Pravni fakultet i kultni Kavkaz, mjesta su koja su obilježila bogat Arsenov život. Upravo ovdje, ispred tih arsenala njegova života, dramski ansambl zagrebačkog HNK u suradnji s glazbenom divom, neponovljivom Gabi Novak i glazbenicima Matijom Dedićem i Antom Gelom priredit će večer za pamćenje Arsenu u čast.

Sama večer koju smo nazvali Arsenal ljetne noći bit će zapravo intimni spektakl u kojem će se izmjenjivati pjesme i recitali na način da se Arsenovo djelo zapravo vraća glumcima u okruženje koje je i on volio. Po prvi puta Arsena će izvoditi dramski ansambl HNK gdje će nastupiti čak 11 vrhunskih glumica i glumaca, plus gost/gošća iznenađenja.

Nastupaju Ana Begić, Dragan Despot, Goran Grgić, Igor Kovač, Iva Jerković, Ivan Colarić, Mirta Zečević, Nikša Kušelj, Slavko Juraga, Tesa Litvan i Zijad Gračić.

Rana, Kud plovi ovaj brod, S okusom soli, Zagrli me, Takvim sjajem može sjati, Sanjam te, Geste i grimase, Život se troši kao kreda, Da su me ukrali cigani, Dan kada se pišu razglednice, Loše vino, Zamijenit ću te gorim, Bit ćeš uvijek moja, Imam neku sklonost za te, Otkako te ne volim, Amigo, Prijatelj, Foliranti, Razgovor s konobarom, Paprena, Popodnevna pjesma, Odlazak, Kuća za ptice… samo su neki od velikih Arsenovih hitova koje ćemo imati prilike čuti 3. srpnja u 20 sati.

Vjerujemo da će Arsenal ljetne noći biti večer za pamćenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:12