NE PROPUSTITE

Jutarnji list organizira digitalnu konferenciju Sigurnost cestovnog prometa 2021.– Prevencija nesreća kod sudionika starije životne dobi

Pogledajte u live prijenosu u utorak 23. veljače 2021.na portalu jutarnji.hr
 Prometna Konferencija

Jutarnji list organizira digitalnu konferenciju „Sigurnost cestovnog prometa“ koja će se održati 23. veljače 2021. od 10 do 13:30 sati. Ove se godine konferencija organizira u suradnji s glavnim partnerima Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom zdravstva s posebnim osvrtom na sudionike u prometu starije životne dobi. S obzirom da je u Hrvatskoj sve više starijeg stanovništva, upravo je tema posvećena problematici stradavanja u cestovnom prometu izrazito važna. U obzir će se uzeti vozači, putnici i pješaci koji svakodnevno sudjeluju u prometu, a po prvi puta će se ponuditi sa znanstvenog i stručnog stajališta analize kojima se obuhvaća čovjek kao glavni čimbenik, a zatim vozilo i nove tehnologije. „Sigurnost cestovnog prometa“ jedinstvena je konferencija jer predstavlja interdiscipliniran pristup nekoliko struka te obuhvaća područja cestovnog prometa, psihologije, medicine i strojarstva.

Uvodno će se obratiti potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i Vili Beroš, ministar zdravstva dok će uvodno izlaganje održati poseban gost Antonio Avenoso, izvršni direktor, European Transport Safety Council.

Slijede video prezentacije kojima će struka obuhvatit niz tema. Prvu video prezentaciju „ Analiza cestovne prometne sigurnosti s osvrtom na sudionike u prometu starije životne dobi“ održat će Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije. Drugu video prezentaciju „ Psihofiziološka sposobnost vozača starije životne dobi u cestovnom prometu“ održat će mr.sc. Ljiljana Mikuš, dopredsjednica Hrvatskog psihološkog društva. Treću video prezentaciju „ Uloga obiteljskih liječnika u prevenciji sigurnosti prometa na cestama“ održat će prof.dr.sc.Hrvoje Tiljak, Medicinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu. Četvrtu video prezentaciju „Važnost tehničke ispravnosti vozila za sudionike u prometu“ održat će dr.sc.Goran Pejić, pomoćnik uprave za tehničke poslove CVH. Petu video prezentaciju „ SOTAH-nacionalna elektronička platforma za obradu tahografskih podataka“ održat će Darko Akrap, voditelj razvoja tržišta, AKD.

U panel diskusiji će sudjelovati Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije; Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa ; doc.dr.sc. Marko Ševrović, Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu; doc.dr.sc. Ranko Stevanović, HZJZ; dr.sc. Sinan Alispahić, pomoćnik glavnog tajnika HAK-a; prof.dr.sc. Petar Veić, Katedra za kazneno postupovno pravo, Pravni fakultet u Rijeci; prim.mr.sc. Maja Grba Bujević, dr.med.spec., ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu i potpredsjednica saborskog odbora za zdravstvo. Panel će moderirati Dušan Miljuš, novinar Jutarnjeg lista.

Nikako ne propustite pogledati uživo digitalnu konferenciju „Sigurnost cestovnog prometa“ 23. veljače na portalu jutarnji.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 02:58