Kako je talijanski gelato postao okosnica za pelješki Croccantino?

Bračni par s Pelješca, Marija Antunović i Ivan Borac u drugoj emisiji “Startaj Hrvatska” predstavio je svoj proizvod - sladoled Croccantino koji dolazi u sedam okusa.

promo

 Miljenko Hegedic/

Svoju poslovnu priču odlučili su započeti 2013. godine, prilikom posjeta Italiji. Tijekom boravka kod sestre u Bologni, Marija je prvi put probala pravi talijanski sladoled. Zaljubila se na prvi okus, u tom je trenutku imala osjećaj kao da je svijet u potpunosti stao, postojali su samo ona i taj doživljaj. Oduševila se okusima pistacija i jagode koje do tad nije htjela probati, ostala je bez riječi. Njezin suprug Ivan također je imao priliku probati isti sladoled i okusi su mu se jako svidjeli. Sladoled koji su probali bio im je okosnica kojoj su težili u svojoj proizvodnji i koji su zamislili ponuditi svojim gostima.

image

promo

Miljenko Hegedic/

Ukucali „How to make gelato“

Sve je započelo ‘guglanjem’. Marija, Ivan i Marijina sestra upisali su u YouTube “how to make gelato” i prvi put vidjeli kako izgleda proces profesionalne proizvodnje sladoleda i koji su strojevi potrebni za njegovu izradu. Nakon što je Marijina sestra završila edukaciju u Bologni, pet mjeseci nakon u Orebiću su otvorili obiteljsku slastičarnu Croccantino gdje su ponudili istoimeni sladoled.

Ručno rađeni, obiteljske recepture

image

promo

Miljenko Hegedic/

Danas u ponudi imaju ručno rađene sladolede punog okusa i bogate arome. Croccantino sladoledi su kremasti, originalni, rađeni prema domaćoj, obiteljskoj recepturi i talijanskim principima proizvodnje. Za izradu Croccantina koriste se samo kvalitetne, domaće sirovine ‒ svježe pasterizirano mlijeko i mliječno vrhnje te kolačići poput orasnica, amaretta, rogačića i krokanta koji se dodaju u sladoled, a rade se po tradicionalnim receptima, zbog čega s pravom nose i oznaku kvalitete ‘Hrvatski otočni proizvod’.

Kao dio projekta “Startaj Hrvatska” Croccantino sladoledi dolaze u sedam okusa, a svi se mogu pronaći na plavim policama u INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR hipermarketima diljem Hrvatske.

Zahvaljujući svojoj hrabrosti i neizmjernoj podršci obitelji i bližnjih, Marija i Ivan postali su kandidati treće sezone projekta “Startaj Hrvatska” gdje njihov proizvod može postati HIT proizvod 2022. Kušajte svih sedam okusa, a priče ostalih kandidata pratite na programu Nove TV, nedjeljom u 16 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:41