Ne propustite

Kako se vjenčati u inozemstvu i što je norveška „sloboda lutanja”? Novi broj Like! Putovanja ima odgovore!

Novi broj magazina Like! Putovanja potražite u nedjelju 25.rujna uz Nedjeljni Jutarnji

Novi broj magazine Like! Putovanja

Jeste li ikad sanjali o tome da s voljenom osobom „pobjegnete” nekamo i vjenčate se? Samo vas dvoje na čarobnoj lokaciji, bez gužve i strke, bez svatovskih običaja i hrpe ljudi koje jedva poznajete?

Među ljudima kojima su putovanja strast, ideja da spoje najljepši i najsvečaniji dan veze s osobom koju vole i odlaska na neko novo mjesto zasigurno nije strana. Zato smo u novom broju magazina Like! Putovanja pričali s pet parova koji su subonosno „da” rekli u inozemstvu, na Havajima, Mauricijusu, Novom Zelandu, Islandu i u Las Vegasu. Podijelili su s nama detalje oko organizacije, troškova i planiranja, a svima je zajedničko jedno: svoju odluku da se vjenčaju daleko od doma ne žale i sve bi ponovili.

Novi broj donosi i veliku priču iz Norveške posvećenu njihovoj prekrasnoj prirodi i “allemannsrettenu” - konceptu prema kojem svatko ima pravo slobodnog kretanja, lutanja nekultiviranom zemljom, pa čak i legalnog kampiranja gdje god poželite. Fjordovi, jezera s pitkom vodom, planine i savršeno organizirani sustav planinarskih kuća i skloništa... Sve su to razlozi koji planinare, ljubitelje prirode i boravka na otvorenom privlače u ovu zemlju poput magneta.

Donosimo i niz ideja za izlete po Hrvatskoj i okolici. Posjetili smo grad pršuta i Tina Ujevića, Vrgorac, koji nas je oduševio svojim šarmom i bezbrojnim mogućnostima aktivnog odmora. Na Krku smo jeli, razgledavali i planinarili, a u slovenskoj Lendavi se spuštali zip-lineom i jeli bograč.

Reportaže, inspirativne priče i ideje za izlete i putovanja potražite u novom broju magazina Like! Putovanja koji izlazi u nedjelju 25.rujna uz Nedjeljni Jutarnji, a tijekom cijelog mjeseca družimo se na webu, Facebooku i Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:34