Kako smo odabrali i ugradili dizalicu topline za dom

Razmišljate o kupovini dizalice topline i zamjeni postojećeg sustava grijanja?

MB Frigo Promo

Saznajte kako je obitelj iz Splita u svega u par koraka zamijenila postojeći sustav grijanja i pritom povećala kućni budžet značajnim smanjenjem računa za grijanje:

P: Zašto ste odabrali dizalicu topline?

O: Odlučili smo se za prenamjenu postojećeg sustava grijanja (kotao na lož ulje) radi smanjenja režijskih troškova (grijanje i topla voda) i estetike u prostoru. Tražili smo rješenje s kojim više ne bi morali svake godine brinuti o nabavi, cijeni i skladištenju lož ulja. Dizalica topline nam se pokazala kao idealno rješenje koje nam je osiguralo visoku uštedu energije i niže račune za grijanje. Njen rad gotovo je nečujan, a i jednostavno se koristi. Nekadašnji prostor sada je uredan i više nema potrebe za čišćenjem i održavanjem.

P: Koja dizalica topline se pokazala kao najbolje rješenje za vaš dom?

O: Naša potraga za dizalicom topline trajala je par tjedana. Željeli smo pronaći najbolje dugoročno rješenje za grijanje, hlađenje i toplu vodu, a da nam je početna investicija cjenovno prihvatljiva. Također nam je bilo bitno da imamo podršku od instalatera, kao i od distributera.

Odabrali smo Haier brand kojeg zastupa MB Frigo Grupa koja iza sebe ima 40 godina iskustva u klimatizacijskim sustavima te posjeduje mrežu ovlaštenih i educiranih instalatera.

O Haier dizalicama topline saznali smo na web stranici www.haier-klima.com te smo kontaktirali ovlaštenog instalatera kako bi nas savjetovao oko odabira modela. Odabrali smo model Haier Super Aqua snage 16 kW za kuću ukupne kvadrature od 300 m2 na dvije etaže s vrlo dobrom izolacijom.

image

MB Frigo Promo

P: Koliko dugo je trajala kupovina i ugradnja uređaja?

O: Proces kupovine i ugradnje završen je u roku tjedan dana, nakon čega je uslijedilo puštanje u rad. Instalaciju je odradio ovlašteni instalater na temelju čega smo dobili 3 godine garancije uz godišnje redovito održavanje uređaja. Ugradnja je bila jednostavna budući da smo već imali mini kotlovnicu od prethodnog sustava te smo određene komponente mogli iskoristiti za novi sustav.

image

MB Frigo Promo

P: Kako ste zadovoljni radom uređaja i kolike su uštede nakon ugradnje dizalice topline?

O: Trenutačno dizalicu topline Haier Super Aqua koristimo za grijanje na postojećim radijatorima. U budućnosti planiramo nadograditi objekt u kojem bi instalirali unutarnje jedinice (ventilokonvektore) i podno grijanje koje bi također povezali s dizalicom topline.

Prijašnjih godina za sezonu grijanja bilo nam je potrebno oko 1.500 litara lož ulja. Prema trenutačnoj cijeni, na dan bi potrošili oko 14,00 EUR za grijanje. Iz znatiželje smo postavili interno brojilo za dizalicu i došli do zaključka da dnevno u prosjeku trošimo 4,00 do 6,00 EUR za grijanje objekta od 300 m2, ovisno o vanjskim temperaturama. Odabirom i korištenjem Haier Super Aqua dizalicom topline štedimo oko 70% energije na dan u odnosu na prijašnji sustav grijanja. Uz novčanu uštedu, ne zagađujemo okoliš i više ne brinemo o nabavci i skladištenju lož ulja.

Više o Haier dizalicama topline pogledajte na web stranici www.haier-klima.com Na navedenim stranicama pronađite najbližeg ovlaštenog instalatera za više informacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:27