Koliko znate o ulju konoplje?

Zvonimir Kalić, BIO ulje konoplje Croaticanna

 SPAR

Razmišljate li o uvođenju novih, zdravih namirnica u svoju prehranu, vrijeme je da upoznate Zvonimira Kalića iz Đakova i njegovo BIO ulje konoplje Croaticanna. Ovo ulje nastaje hladnim prešanjem sjemena konoplje koje je raslo u strogo kontroliranim ekološkim uvjetima. Po tome se razlikuje od mnogih sličnih ulja na tržištu. U OPG-u Kalić proizvodi se dobivaju uglavnom ručnom proizvodnjom i njihova je misija da put „od polja do stola“ bude što kraći, čime garantiraju kvalitetan proizvod.

image

BIO ulje konoplje Croaticanna

SPAR

S uzgojem ove biljke krenula je Zvonimirova obitelj. Konoplja je vrlo svestrana biljka koja može zadovoljiti sve ljudske potrebe te se koristiti kao hrana, energent, odjeća, građevinski materijal, čak i kao stočna hrana.

Potvrđeno je kako BIO ulje konoplje Croaticanna u idealnom omjeru sadržava višestruko nezasićene masne kiseline. Kvaliteta ulja Croaticanna prepoznata je i „odlikovana“ s tri certifikata i jamstvena žiga: “Živjeti zdravo“ zbog niskog udjela soli i zasićenih masnih kiselina te BIO i VEGAN oznakama. Zagrijavanjem ovo ulje gubi hranjiva svojstva pa je preporuka da se koristi kod pripreme hladnih jela, kao začin za salate ili dodatak umacima.

image

BIO ulje konoplje Croaticanna

SPAR

Priliku za usavršavanjem BIO ulja konoplje Croaticanna Zvonimir je prepoznao u prijavi na društveno odgovorni projekt “Startaj Hrvatska”, koji su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV kako bi inovativnim poduzetnicima i startupima pomogli u plasmanu njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca. Uz stručni tim kompanije SPAR Hrvatska, prikupio je potrebnu dokumentaciju i certifikate za ekološko nadzorno tijelo te uskladio druge dijelove proizvodnog procesa sa strogim zahtjevima da bi takav plasman bio moguć.

image

BIO ulje konoplje Croaticanna

SPAR

SPAR je potom od Zvonimira Kalića naručio 2000 komada BIO ulja konoplje Croaticanna, koje se sada nalazi na posebnim “plavim policama” u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Nakon što se predstavio publici u emisiji ovog projekta, Zvonimir se sada, zajedno s preostalih sedmero kandidata, bori za titulu HIT proizvoda 2022. Nastavak ovog uzbudljivog projekta pratite i dalje nedjeljom u 18.15 na programu Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:27