TRI LINIJE ŠVICARSKE KVALITETE

Konačno u Hrvatskoj! Eptaderm njeguje kožu sklonu hiperpigmentaciji, depigmentaciji i ljuskanju

Putem tri inovativne linije proizvoda, EPTA PSO, EPTA SPOT i EPTA VTLG, iza kojih stoje vrhunski stručnjaci iz Švicarske, ovaj brend oslanja se na prirodne kvalitetne sastojke i dosad u Hrvatskoj neviđene formulacije
 Eptaderm

Pored usmjerenosti na jedinstvena kožna stanja, Eptadermovi ne sadrže gluten, parfem ni paraben te nisu testirani na životinjama. Pogodni su za cijelu obitelj, a mogu se naći već danas u fizičkim i online ljekarnama. Jedan od autentičnih sastojaka je upravo voda švicarskih ledenjaka koja, zbog svoje čistoće, ravnoteže minerala te hidrirajućih i relaksirajućih svojstava, čini idealnu podlogu za otapanje i prijenos djelatnih tvari u proizvodima.

Učinak ekstrakta korijena sladića na kožu sklonu hiperpigmentaciji

Hiperpigmentacija je stanje kože koje se javlja zbog povećane količine melanina, a može biti genetski uvjetovana ili pak potaknuta drugim faktorima kao što su sunce ili hormonalne promjene. Karakteriziraju je mrljice nekoliko nijansi tamnije od okolne boje kože i to najčešće na predjelima lica, ruku ili dekoltea. Usprkos većem interesu žena za ovu temu, hiperpigmentacija jednako pogađa i muškarce. Iako se tamne točkice učestalije javljaju u srednjoj i kasnijoj životnoj dobi, mogu se javiti i kod mlađih osoba, a njihova pravovremena njega izrazito je važna.

Najvažniji sastojci koji pomažu regulirati hiperpigmentaciju u Eptadermovim proizvodima su ekstrakt korijena sladića i alfa arbutin. Oni djeluju depigmentirajuće i antioksidativno dok glikolna kiselina potiče eksfolijaciju kože te stvaranje kolagena i elastina. EPTA SPOT linija sastoji se od EPTA SPOT gela za čišćenje, EPTA SPOT dnevne kreme, EPTA SPOT noćnog seruma te EPTA SPOT 50+ kreme za zaštitu kože od sunca. Sveobuhvatnost proizvoda omogućuje cjelodnevnu podršku pri borbi s hiperpigmentacijom svake vrste jer je koža u svakom trenu u doticaju s djelotvornim sastojcima.

Visoki postoci ureje vrhunski njeguju kožu sklonu ljuskanju

EPTA PSO linija sačinjena je od ukupno pet proizvoda, EPTA PSO gela za čišćenje, EPTA PSO 10 bogate emulzije, EPTA PSO 30 kreme, jedinog preparata namijenjenog jačanju i zaštiti noktiju sklonih ljuskanju u obliku brzoupijajućeg laka, EPTA PSO Nokti i EPTA PSO 50 plus kreme koja jedina na tržištu ima čak 50% ureje namijenjene primjeni na cijelom tijelu. Taj moćan sastojak utječe na uklanjanje ljuskica, otapa rožnati sloj kože te omekšava i zaglađuje zadebljale površine kože.

image
Eptaderm

Koža prekrivena crvenilom i zadebljanjima koja se ljuskaju na laktovima, koljenima, vlasištu ili drugim dijelovima tijela može uzrokovati neugodu. No, ona proizlazi iz velike neinformiranosti okoline, a nikako iz samoga stanja kože. Navedeni simptomi mogu biti i posljedica psorijaze, genetske bolesti koja pogađa preko 60 000 ljudi u Hrvatskoj te oko 2% svjetske populacije. Čak i uz dermatološku terapiju za oralno ili topikalno liječenje psorijaze, važno je nastaviti s pravilnom njegom kože kako bi joj se vratila hidracija i živost. Uz učinkovitost ureje u proizvodima, koži dodatno u pomoć priskače Cetiol® Ultimate s jakom moći ovlaživanja, Olivem® 1000 koji smanjuje crvenilo, stvara film koji štiti kožu od vanjskih utjecaja i djeluje kao emolijens te Octopirox®, aktivni sastojak koji kontrolira rast mikroorganizama. Različite doze svih sastojaka u pojedini proizvodima čine njihovu kombinaciju najboljim izborom za njegu kože sklone ljuskanju.

Za kožu sklonu depigmentaciji brine inovativni Inoveol® ECGC

Model Winnie Harlow i glumac Jon Hamm samo su neke od poznatih ličnosti koje su otvoreno progovorile o gubitku pigmenta na svojoj koži. Potpuna depigmentacija na određenim dijelovima tijela, najčešće na području usta, oči i zglobova, događa se zbog odumiranja stanica kože koje su zadužene za proizvodnju melanina. Iako je stvarni uzrok još uvijek nepoznat, istraživanja su pokazala da se ovo kožno stanje javlja zbog poremećaja ravnoteže imunološkog sustava, genetskog faktora, zbog traume i stresa organizma ili pak melanoma.

Eptadermov EPTA VTLG kreiran je na principu regulacije depigmentacije. Ova emulzija za svakodnevno korištenje može se nanositi i nekoliko puta dnevno duž cijeloga tijela, a dugoročno pomaže ujednačiti ten. Njena tajna leži u kombinaciji sastojaka sa snažnim antioksidativnim djelovanjem, kao što je Inoveol® EGCG, stabilnija verzija prirodnog flavonoida iz kineskog čajevca koji se stoljećima tradicionalno koristi za detoksikaciju i usporavanje starenja kože. Tu je i nezaobilazni vitamin C u obliku natrijeva askorbil fosfata koji djeluje na pigmentaciju, ujednačenost i čistoću tena te DNAge® i sve popularniji niacinamid koji podupiru sposobnost prirodnog obnavljanja stanica. Zajedničkim djelovanjem inovativnih sastojaka, koža sklona depigmentaciji dobiva pravog saveznika za njegu.

Na kraju, važno je prepoznati ljepotu svoje kože, neovisno o njenom stanju i potaknuti na njoj osjećaj zdravlja svaki dan. Stručnjaci brenda Eptaderm dostupni su preko web stranice te društvenih mreža, na Facebooku ili Instagramu gdje svakodnevno odgovaraju na izravne upite o individualnim kombinacijama proizvoda iz linija EPTA PSO, EPTA VTLG i EPTA SPOT, kao i njihovom značaju i sastojcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:59