Koncertom grupe Dalmatino otvoren Advent u Zadru

Desetak tisuća Zadrana ispunilo adventski trg do posljednjeg mjesta

promo 

 Foto Bojan Bogdanic/

Počelo je tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće u crkvi svetog Šime, još ranije proslavom Dana Grada Zadra i blagdanom nebeskog zaštitnika Svetog Krševana, a onda su se rijeke Zadrana i drugih posjetitelja Adventa u Zadru slile prema Trgu Petra Zoranića. Na kraju je zadarski adventski trg, nekih posla sata prije početka koncerta popularnog Dalmatina, bio premali za sve one koji su nakon dvije godine željeli uživati u punom okusu i mirisu Adventa.

image

promo

Foto Marin Gospic/

Advent se tako u velikom stilu vratio u Zadar. Grad koji je sinoć slavio svoj Dan svjedočio je svečanosti otvorenja manifestacije Advent u Zadru koja čak ni u vrijeme globalne krize uzrokovane koronavirusom nije posustala, ali se sinoć vratila u svoje nekadašnje okvire. Organizacijski, programski i gastronomski, ovogodišnji Advent bio je prepun emocija, pozitivnog doživljaja, druženja i mjesto susreta. Ne može se kazati da splitski Dalmatino inače nema brojne fanove u Zadru i Dalmaciji, ali su sinoć članovi benda ostali zatečeni prizorom. Pred adventskom koncertnom binom na Trgu Petra Zoranića i na prostoru adventskih kućica natiskalo se desetak tisuća Zadrana, pa su splitski glazbenici uživali u dijeljenju emocija s publikom i posjetiteljima Adventa.

image

promo

Foto Marin Gospic/
image

promo

Foto Bojan Bogdanic/

- Mi smo Splićani, ali ne zaboravljamo kako smo upravo u Zadru dobili vjetar u leđa - prisjetio se Jagnjić ranih zadarskih nastupa i vremena kada je bend uživao u najvećoj slavi. Dok su se rijeke posjetitelja neprekidno slijevale prema adventskom trgu, oni s više plana i opreza došli su znatno ranije kako bi pronašli mjesto u nekoj od adventskih kućica. Ponuda blagdanskih specijaliteta, toplih napitaka, kobasica, burgera i ostalih delicija bila je također inspirativna. Ne samo za Zadrane, nego i za prolaznike, turiste ili veću skupinu studenata koji su svjedočili svom prvom Adventu u Zadru.

image

promo

Foto Bojan Bogdanic/

- Pozvali smo prijatelje da nas posjete u vrijeme Adventa. Studentice smo iz Slavonije i trenutno nemamo većih obaveza na Sveučilištu, tako da se možemo opustiti i družiti. Adventski trg izgleda prekrasno, a ovogodišnji glazbeni program također je vrh - govore slavonske studentice koje s nestrpljenjem očekuju današnji program kada na zadarsku adventsku pozornicu izlazi Jole. Posjetile su također jaslice i prigodno ukrašen prostor na Božićnom sajmu u atriju palače Cedulin, kako bi upile nešto od domaće blagdanske atmosfere. Događaj otvorenja i cijelu manifestaciju organizirali su Grad Zadar, zadarska Turistička zajednica i Tržnica Zadar u suradnji i partnerstvu sa zadarskom Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja. U programima još sudjeluju Zadarska županija, županijska Turistička zajednica, OTP banka te hotelske kuće Falkensteiner, hotel Kolovare i tvrtka Cruise Port Zadar - Global Ports.

image

promo

Foto Bojan Bogdanic/

Sve informacije o Adventu u Zadru potražite na www.advent.zadar.travel

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:04